Теми статей
Обрати теми

Звіт єдиноподатника з ЄСВ «за себе»

Боршовська Валентина, заступник директора Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України
Як і загальносистемники, ФОП-єдиноподатники зобов’язані подати «за себе» Звіт за формою № Д5 за 2017 рік до 10 лютого 2018 року. Загальні питання, пов’язані з його формуванням і поданням, ми розглянули в попередній статті. Тут же пробіжимося по заповненню єдиноподатної частини Звіту.

Звіт за формою № Д5 підприємця, який у 2017 році працював тільки на спрощеній системі оподаткування, складатиметься з титульного аркуша і таблиці 2.

Про титульний аркуш ми вже говорили в попередній статті. Тому вся увага — на таблицю 2 (див. таблицю нижче).

Порядок заповнення таблиці 2 Звіту за формою № Д5

Графа/рядок

Пояснення

Графа 2

У рядках з найменуванням місяців, у яких підприємець працював на єдиному податку, проставляємо самостійно визначену ним суму доходу, з якої він сплачував ЄСВ.

Важливо! Ця сума не може бути менша суми мінзарплати (у єдиноподатників 1 групи — 0,5 розміру мінзарплати) і більша максимальної величини бази нарахування ЄСВ відповідного місяця.

У рядоку «Усього» проставляємо підсумкову суму доходу, на яку нарахований ЄСВ

Графа 3

Проставляємо ставку ЄСВ — 22 %

Графа 4

Указуємо в розрізі місяців звітного року суми ЄСВ за відповідний місяць (гр. 2 х гр. 3). У рядоку «Усього» проставляємо підсумкову суму ЄСВ за рік

Рядок «У тому числі...»

Наводимо ставку (22 %) і загальну суму ЄСВ за звітний рік, відображену в гр. 4 у рядку «Усього»

Приклад. ФОП працював на спрощеній системі оподаткування (платник єдиного податку 2 групи) весь 2017 рік. Самостійно визначена сума доходу в кожному місяці звітного 2017 року, з якої він сплачував ЄСВ, дорівнює розміру мінзарплати (3200,00 грн.).

Наведемо ниже фрагмент заповненої таблиці 2 Звіту за формою № Д5.

img 1
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі