Теми статей
Обрати теми

Розраховуємо мінімальний розмір годинної тарифної ставки

Синько Неля, начальник відділу оплати праці в позабюджетній сфері Департаменту регулювання заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики
Чи зобов’язане підприємство переглядати оклади (тарифні ставки) працівників у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму протягом 2018 року? Чому дорівнює мінімальний розмір годинної тарифної ставки у 2018 році?

Розпочнемо з першого запитання. Дійсно, Законом України від 07.12.2017 р. № 2246-VIII заплановано збільшення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. У 2018 році він дорівнюватиме в січні — червні — 1762 грн., у липні — листопаді — 1841 грн., у грудні — 1921 грн.

При цьому трудовим законодавством (див. ст. 96 КЗпП і ст. 6 Закону про оплату праці*) визначено: мінімальний посадовий оклад не може бути менше прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2018 році — 1762 грн.). Таким чином, зростання прожиткового мінімуму протягом календарного року не впливає на розмір мінімального посадового окладу, встановленого законом.

* Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР.

Водночас роботодавцю-госпрозрахунківцю не слід «скидати з рахунків» положення діючого на підприємстві колективного договору (іншого внутрішнього нормативного акта роботодавця, що регулює питання оплати праці). Так, якщо положення такого документа щодо визначення розміру мінімального посадового окладу:

— повторюють формулювання із ст. 96 КЗпП і ст. 6 Закону про оплату праці, то роботодавець, який формує схему окладів, відштовхуючись від прожитмінімуму, встановленого з 1 січня 2018 року, не зобов’язаний (але за бажання може) переглядати оклади працівників протягом календарного року у зв’язку зі зростанням прожитмінімуму;

— відрізняються від положень ст. 96 КЗпП і ст. 6 Закону про оплату праці, то роботодавцеві слід встановлювати посадові оклади з урахуванням норм колдоговору.

Так, наприклад, якщо в колдоговорі прописано, що мінімальний оклад (тарифна ставка) не може бути нижче прожитмінімуму, встановленого законом (тобто немає «прив’язки» до 1 січня календарного року), то роботодавцеві слід переглядати оклади працівників у разі зростання прожитмінімуму.

Проте врахуйте, що положення колдоговору, які погіршують становище працівників порівняно з трудовим законодавством, вважаються недійсними.

Резюме. Законодавець не зобов’язує роботодавця збільшувати оклади (тарифні ставки) у зв’язку зі зростанням прожитмінімуму протягом календарного року. Водночас таке збільшення може бути передбачене колдоговором (іншим нормативним актом роботодавця,).

Переходимо до другого питання. Мінімальна заробітна плата — це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. У 2018 році мінімальна зарплата дорівнює в місячному розмірі 3723,00 грн., а в погодинному — 22,41 грн.

Важливо! Якщо роботодавець застосовує погодинну оплату праці, мінімальну годинну тарифну ставку, нижче якої не можна оплачувати працю, він обчислює самостійно. Яким чином? Розділивши суму прожитмінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня звітного року, на середньомісячну норму тривалості робочого часу. У свою чергу, середньомісячну норму тривалості робочого часу знаходять шляхом ділення норми робочого часу за рік, встановлену для працівника (повна зайнятість), на 12.

Так, у 2018 році при річній нормі робочого часу 1993 год (40-годинний п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу і неділю при однаковій тривалості часу роботи за день протягом робочого тижня) мінімальний розмір годинної тарифної ставки дорівнюватиме:

1762,00 : (1993 : 12) = 10,61 (грн.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі