Теми статей
Обрати теми

Консультації у БЗ, що роз’яснюють врахування збитків*

* Див. на сайті ДФСУ (zir.sfs.gov.ua) у розділі «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс».

Запитання

Відповідь

Збитки переносяться до ряд. 3.2.4 додатка РІ (102.11)

Який порядок врахування від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років та відображення його у Податковій декларації з податку на прибуток підприємств?

Платник податку на прибуток зменшує фінансовий результат до оподаткування на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років з урахуванням п. 3 підрозд. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Зменшення фінансового результату до оподаткування на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років відображається у ряд. 3.2.4 додатка РІ до ряд. 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств

Збитки, отримані на загальній системі до переходу на спрощену, не враховуються при повернені на загальну систему оподаткування (102.11)

Чи має право платник податку на прибуток, який перейшов зі спрощеної системи оподаткування, зменшити фінансовий результат до оподаткування на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалось у нього до переходу на спрощену систему оподаткування?

Платник податку на прибуток, який перейшов зі спрощеної системи оподаткування, не може зменшити фінансовий результат до оподаткування на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалось у нього в Декларації до переходу на спрощену систему оподаткування

При збитках поточного періоду сума пільги не визначається (102.11)

Який алгоритм визначення сум пільг з податку на прибуток, у тому числі якщо переноситься від’ємне значення з попереднього року у звітний, але звітний період збитковий без врахування збитків попереднього року?

У Звіті про суми податкових пільг відображається сума податку на прибуток підприємства, яку платник податку не сплатив у зв’язку із застосуванням податкових пільг. <...>

У випадку якщо об’єкт оподаткування з податку на прибуток у звітному періоді має від’ємне значення або дорівнює нулю, без врахування від’ємного значення об’єкта оподаткування попереднього звітного року, то втрати до бюджету не виникають та сума пільги не визначається

Підприємець на загальній системі не відображає збитки у гр. 9 Книги обліку (104.08)

Яким чином заповнюється гр. 9 Книги обліку доходів та витрат фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування, якщо результатом господарської діяльності суб’єкта господарювання за місяць (квартал, рік) є збиток?

У гр. 9 Книги обліку доходів і витрат фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування зазначається сума чистого оподатковуваного доходу, яка розраховується як різниця між сумою доходу за звітний період (гр. 4) та сумою понесених витрат від провадження господарської або незалежної професіональної діяльності (гр. 6, 7, 8).

Однак у разі якщо результатом розрахунку буде від’ємне значення, то гр. 9 Книги прокреслюється

У підприємця на загальній системі збитки та прибутки окремих видів діяльності розраховуються окремо (104.09)

Яким чином ФОП на загальній системі оподаткування заповнює гр. 9 розд. І додатка Ф2 річної декларації про майновий стан і доходи в розрізі окремих видів економічної діяльності, якщо один з них є збитковим?

Якщо результатом розрахунку суми чистого оподатковуваного доходу одного з видів економічної діяльності є збиток, фізична особа — підприємець при заповненні гр. 9 «Сума чистого оподатковуваного доходу» розд. І додатка Ф2 декларації від’ємне значення за таким (збитковим) видом економічної діяльності не зазначає, а рядок прокреслює

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі