№56

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2018/№ 56 Інші номери журналу ›
  • Фіскали дають «добро» на збитки при реорганізації Лист ДФСУ від 10.05.2018 р. № 2077/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Шукаємо ділову мету збиткових продажів Безумовно, не всякий правочин здатен принести прибуток. Буває так, що він може призвести до збитків. Як мовиться, знав би прикуп... Проте, наприклад, податкові органи з підозрілістю ставляться до таких ситуацій. Чи можна виправдати збиткові продажі? Як їх співвіднести з діловою метою й економічною обґрунтованістю? Чим загрожують збиткові продажі? На всі запитання відповімо в цій статті.
  • Які прибутки? Суцільні збитки... у податковому й бухгалтерському обліку Незважаючи на спільну природу виникнення — за суттю це перевищення витрат підприємства над його доходами — податкові і бухгалтерські збитки далеко не завжди збігаються. Тому спершу давайте з вами з’ясуємо, як виникають збитки в податковому і бухгалтерському обліку, яке їх «місце» у фінансовій і податковій звітності, а також розглянемо декілька ситуацій, пов’язаних з обліком збитків.
  • Податковоприбуткові особливості у збитківців Звісно ж, для підприємства, «заточеного» під отримання прибутку, збиток — сам собою явище малоприємне. Але примножити неприємності підприємства може той факт, що від’ємне значення об’єкта оподаткування позбавляє його окремих «привілеїв», які ПКУ надає платникам податків, що декларують прибуток
  • Збиткові контракти й «обтяжливий» резерв Створення резервів сумнівних боргів, на оплату відпусток або на виконання гарантійних зобов’язань у всіх на слуху. Але мало хто згадує, що П(С)БО 11 вимагає створення ще одного резерву, безпосередньо пов’язаного з нашою сьогоднішньою темою. Що це за резерв? Хто повинен його створювати? Як обліковувати суму нарахованого забезпечення в бухгалтерському і податковому обліку? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Від’ємне значення і Звіт про пільги Досі ми говорили про сутність збитків і від’ємного значення. Тепер же звернемо вашу увагу на Звіт про пільги. Цей Звіт ніби перебуває в «тіні», яку створюють «податково-бухгалтерські» нюанси. Одначе зовсім забувати про «пільговий» Звіт не можна. Тож у цій статті приділимо йому трохи уваги!
  • Відшкодування збитків Як ви вже, напевно, здогадалися, в цьому матеріалі ми розглянемо питання щодо відшкодування платникові збитків його контрагентом, пов’язаних з порушеннями умов укладеного між сторонами госпдоговору, причому як у теоретичному аспекті таких операцій, так і в частині обкладення податком на прибуток і ПДВ, а також відображення в бухгалтерському обліку.
  • ПДФО та збитки від продажу цінних паперів Приймаючи рішення займатися цінними паперами, фізособи сподіваються на отримання інвестприбутку, який міг би забезпечити їм стабільний дохід. Але не все в житті складається як мріється. І головне в такі моменти-нескладушки — не опустити руки, а йти до своєї мрії. Труднощі роблять нас сильнішими! А що роблять збитки? Зменшують оподатковуваний дохід від операцій з інвестактивами. Приєднуйтеся до розмови! Буде цікаво і пізнавально.
  • Збитки підприємця-загальносистемника У цій статті поговоримо про ситуацію, коли підприємець-загальносистемник має від’ємний результат від своєї діяльності. Що це для нього оз начає? Давайте розбиратися!
  • Засновник гасить збитки вкладом У цьому матеріалі пошукаємо відповідь на запитання читача, підприємство якого закривається, маючи у фінрезультатах збитки. Тому воно повертає засновникові лише малу частку від внесеного ним вкладу до СК. Читача цікавить: як відображати такі операції в обліку? І чи не скажуть податківці, що неповернена засновникові частина його вкладу — це дохід?
  • Збитки & дивіденди Підкажіть, чи можна за наявності збитків виплачувати дивіденди? (м. Харків)
  • Хотіли уникнути збитків і... «нарвалися» на виправлення помилок Підприємство у 2016 році не відобразило частину витрат у бухгалтерському і, як наслідок, у податковоприбутковому обліку, аби не показувати збитки. Як можна у 2018 році відобразити ці витрати, не застосовуючи механізму виправлення помилок? (м. Харків)
  • Консультації у БЗ, що роз’яснюють врахування збитків*
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері asd fasd
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі