Теми статей
Обрати теми

Мінфін актуалізував «бухдокументальне» Положення

Мінфін наказом від 20.06.2018 р. № 565 уніс зміни до головного підзаконного акта, який регулює порядок складання первинних документів та відображення їх у бухобліку підприємств, — Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затверджене наказом Мінфіну від 24.05.95 р. № 88.

Головна «новація» — у п. 2.4 Положення, який містить перелік обов’язкових реквізитів первинного документа. До цього пункту Мінфін нарешті переніс ліберальну норму ч. 2. ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-XIV, за якою неістотні недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не є підставою для невизнання господарської операції. Але при цьому мають виконуватись певні умови: такі недоліки не перешкоджають можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції, та містять відомості про дату складання документа, назву підприємства, від імені якого складено документ, зміст та обсяг господарської операції тощо.

Наказ № 565 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі