Теми статей
Обрати теми

Встановлення місцевих податків: невже щорічно?

Мінфін у листі від 26.03.2018 р. № 11230-17-10/8220 зазначив, що до повноважень органів місцевого самоврядування (ОМС) належить, зокрема, до початку наступного бюджетного періоду прийняття рішення про встановлення місцевих податків та зборів.

У разі якщо ОМС не прийняв рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими, згідно з нормами ПКУ такі податки до прийняття рішення справляються із застосуванням їх мінімальних ставок (крім плати за землю).

Водночас для більшості місцевих податків і зборів ПКУ визначена лише верхня межа ставки. Тобто мінімальна ставка для таких податків (зборів) дорівнює «0».

Тому, на думку Мінфіну, з метою уникнення бюджетних втрат та збалансування показників місцевих бюджетів при їх формуванні та виконанні, а також враховуючи те, що кожне рішення набирає чинності з початку відповідного бюджетного періоду, ОМС мають щорічно приймати рішення про встановлення місцевих податків і зборів або про продовження дії попередніх рішень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі