Теми статей
Обрати теми

Зарплата в інвалюті: дозволено чи заборонено?

Тубелець Олексій, головний спеціаліст відділу з питань регулювання трудових відносин Юридичного департаменту Мінсоцполітики
Чи можна працівникам госпрозрахункового підприємства — громадянам України встановити заробітну плату в іноземній валюті?

Заробітна плата — це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу (ст. 94 КЗпП).

На території України заробітна плата працівників підприємств виплачується у грошових знаках, що мають законний обіг на території України (ст. 23 Закону про оплату праці). При цьому ст. 3 Декрету № 15-93 визначено, що єдиним законним засобом платежу на території України є валюта України, якщо інше не передбачене цим Декретом або іншими актами валютного законодавства України.

Ця вимога підлягає безумовному виконанню щодо працівників — резидентів України. Згідно з Указом Президента України «Про грошову реформу в Україні» від 25.08.96 р. № 762 національною валютою України є гривня.

Таким чином, підприємство не має права виплачувати працівникам — резидентам України заробітну плату в іноземній валюті. Це чітко встановлено на законодавчому рівні. Такі працівники можуть отримувати заробітну плату виключно в гривнях (якщо, звісно, її виплата провадиться не в натуральній формі).

При цьому чинне законодавство не містить положень, які прямо забороняють встановлення заробітної плати в іноземній валюті працівникам — резидентам України. Адже в наведених нормах мова йде саме про виплату заробітної плати.

Так, ч. 2 ст. 97 КЗпП визначено, що форми та системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами самостійно у колективному договорі з дотриманням норм та гарантій, передбачених законодавством, генеральною та галузевими (регіональними) угодами.

Саме у колективному договорі сторони фіксують взаємні зобов’язання щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, зокрема і нормування та оплати праці, встановлення форм, системи, розмірів заробітної плати та інших видів трудових виплат (доплат, надбавок, премій тощо). Таким чином, роботодавець може у колективному договорі встановити розміри зарплати працівників у прив’язці до іноземної валюти.

Але виплата заробітної плати працівникам-резидентам повинна проводитися у гривнях. Вимоги щодо здійснення перерахунку іноземної валюти в гривню також доцільно зафіксувати у колдоговорі.

Важливо! При написанні положень колдоговору, які регулюють установлення розмірів заробітної плати, слід врахувати таке.

Зміна курсу гривні до іноземної валюти може призвести до погіршення умов оплати праці працівника. Так, наприклад, у випадку зниження курсу іноземної валюти працівник-окладник отримає меншу суму заробітної плати за виконану норму праці. При цьому ст. 9 КЗпП встановлено, що умови договорів про працю, які погіршують становище працівників порівняно із законодавством України про працю, є недійсними.

Отже, щоб не потрапити під дію ст. 9 КЗпП, сторонам колективного договору потрібно таким чином прописати його положення, що встановлюють розміри заробітної плати, щоб не допустити в односторонньому порядку зниження оплати праці в разі зниження курсу іноземної валюти.

Як приклад, у колективному договорі можна вказати, що заробітна плата встановлюється, припустимо, в євро та виплачується в національній валюті України з перерахунком за курсом НБУ на останній день місяця, за який вона виплачується, але не нижче курсу, згідно з яким виплачувалася заробітна плата за попередній місяць.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі