Теми статей
Обрати теми

Відпускний резерв: від створення до використання

Свіриденко Алла, податковий експерт
У попередній статті ми розповіли вам про загальні правила нарахування резервів і забезпечень. Тепер саме час перейти на «особистості» і пройтися по кожному резерву окремо. І перший на черзі — резерв на оплату відпусток працівників. Давайте разом із вами з’ясуємо: які відпустки резервувати, як розрахувати суму резерву, а також як показати його нарахування в бухобліку.

Які відпустки резервують?

Пункт 14 спеціального «резервного» П(С)БО 11 вимагає резервувати зобов’язання:

— виникнення яких можна передбачити;

— суму яких можна визначити розрахунковим шляхом;

— погашення яких імовірно призведе до зменшення ресурсів.

З урахуванням цих обмежень, відпускний резерв, на наш погляд, (не) створюють:

Таблиця 1. Коли створюють / не створюють відпускний резерв

Створюють резерв на оплату відпусток:

Не створюють резерву на оплату відпусток:

— основної щорічної;

— додаткової щорічної за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці;

— додаткової щорічної за особливий характер праці;

— інших щорічних додаткових, передбачених законодавством;

— працівникам, що мають дітей або повнолітню дитину — інваліда з дитинства підгрупи А І групи

— додаткової навчальної;

— творчої;

— для підготовки й участі в змаганнях;

— у зв’язку з вагітністю та пологами;

— у зв’язку з усиновленням дитини

Погляньте: не створюють резерву щодо відпусток, імовірність надання яких спрогнозувати, зазвичай, неможливо. Наприклад, важко передбачити необхідність надання працівникам творчої відпустки або відпустки для підготовки й участі в змаганнях. Те ж саме стосується оплати навчальних відпусток, яка, нагадаємо, залежить від успішності. А ось відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами взагалі оплачує не підприємство, а Фонд соцстраху.

Як розрахувати суму відпускного резерву?

Перш ніж братися за нарахування резерву, зазирнемо в абзац другий п. 14 П(С)БО 11 та Інструкцію № 291. Саме тут установлені правила його розрахунку.

Отже, суму відпускного резерву визначають як добуток суми фактично нарахованої в поточному місяці зарплати та коефіцієнту резервування з урахуванням відповідної суми відрахувань на ЄСВ. У вигляді формули розрахунок резерву виглядає так:

РВ = ЗП х Кр х КЄСВ,

де РВ — сума щомісячних відрахувань на створення резерву відпусток, грн.;

ЗП — сума фактично нарахованої заробітної плати за місяць (без урахування відпускних), грн.;

Кр — коефіцієнт резервування;

КЄСВ — коефіцієнт, що збільшує резерв відпусток на суму ЄСВ.

Коефіцієнт резервування (Кр) визначають, як відношення річної планової суми на оплату відпусток до загального річного планового фонду оплати праці (ФОП):

Кр = Вп: ФОПп,

де Вп — річна планова сума витрат на оплату відпусток, грн.;

ФОПп — загальний річний плановий ФОП (без урахування відпускних)*, грн. Його величину визначають з урахуванням усіх виплат, що належать до ФОП, тобто основної і додаткової заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

* У цьому разі ми рекомендуємо для розрахунку суми резерву показники ЗП і ФОПп брати без урахування відпускних. Водночас можливий і інший варіант розрахунку: коли обидва ці показники беруть з урахуванням витрат на оплату відпусток. Головне — забезпечити порівнянність цих двох показників.

Коефіцієнт, що збільшує резерв відпусток на суму ЄСВ, дозволяє відкоригувати величину резерву, визначену виходячи з планових відпускних, на суму ЄСВ, що припадає на них. Розраховують його за формулою:

КЄСВ = 1 + СЄСВ : 100,

де СЄСВ — ставка ЄСВ, що діє в поточному році.

Зверніть увагу! ЄСВ-коефіцієнт (а відповідно, і суму резерву відпусток) слід розраховувати окремо для працівників з інвалідністю, для яких діє пільгова ставка ЄСВ у розмірі 8,41 %, і для інших працівників, за якими ЄСВ нараховують за загальною ставкою 22 %.

І ще один цікавий момент. Якщо заробітна плата когось із ваших працівників у поточному місяці «перевалила» через максимальну величину бази нарахування ЄСВ, врахувати цей факт при розрахунку резерву також не завадить. Річ у тому, що сума перевищення під обкладення ЄСВ не потрапляє, тому зарплату в межах максимальної величини в розрахунку враховують з використанням КЄСВ, а все, що вище за максимальну базу нарахування ЄСВ, коригують тільки на коефіцієнт резервуванняр).

Обидва коефіцієнти (Кр і КЄСВ) визначають один раз на весь майбутній рік. Перераховувати їх доведеться тільки в тому випадку, коли протягом року на підприємстві переглядають планові показники загальної річної суми на оплату відпусток або загального річного фонду оплати праці. Ну і, звичайно, якщо законодавці змінюють ставку ЄСВ.

Що стосується безпосередньо суми резерву, то

його створюють з однією метою — рівномірно розподілити відпускні витрати протягом усього року і показати «відпускні» зобов’язання перед працівниками. Тому нараховувати резерв доведеться щомісячно

А ось спростити собі життя і на початку року за раз віднести на витрати всю суму відпускних (з урахуванням нарахованого ЄСВ), які ви плануєте виплачувати протягом усього року, не вийде. Інакше ви завищите собівартість продукції (товарів, робіт, послуг) та інші поточні витрати. А це призведе до викривлення фінрезультату і, як наслідок, розміру оподатковуваного прибутку (особливо це критично для підприємств — квартальних платників податку на прибуток).

Коли переглядати й інвентаризувати відпускний резерв?

Щорічна інвентаризація резерву. Про щорічну інвентаризацію резерву станом на кінець звітного року говорить п.п. 8.2 розд. ІІІ Положення № 879 (ср. ). Тут говориться, що залишок забезпечення на оплату відпусток, включаючи відрахування ЄСВ із цих сум, станом на кінець звітного року визначають розрахунковим шляхом виходячи з кількості днів невикористаної працівниками підприємства щорічної відпустки і середньоденної оплати праці цих працівників. Причому середньоденна оплата праці визначається так само, як і для обчислення суми відпускних, тобто згідно з Порядком № 100.

Таким чином, при проведенні річної інвентаризації залишок суми резерву відпусток за кожним працівником визначають за формулою:

РВзал = З : (К - Св - Кпов) х Двідп х КЄСВ,

де РВзал — залишок суми резерву відпусток, грн.;

З — заробіток, нарахований у розрахунковому періоді, грн.;

К — загальна кількість календарних днів у розрахунковому періоді;

Св — кількість святкових і неробочих днів згідно зі ст. 73 КЗпП, що припадають на розрахунковий період;

Кпов — кількість календарних днів, які не були відпрацьовані працівником у розрахунковому періоді згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин і протягом яких за ним не зберігався заробіток або зберігався частково;

Двідп — кількість невикористаних днів відпустки;

КЄСВ — коефіцієнт, що збільшує резерв на суму нарахованого ЄСВ.

Якщо після розрахунку показника РВзал за всіма працівниками виявилось, що створеного раніше резерву недостатньо, потрібно провести його донарахування. Інакше (якщо сума створеного резерву перевищує розрахований показник РВзал) доведеться зменшувати раніше нараховану суму резерву.

Щоквартальний перегляд резерву. Разом зі щорічною інвентаризацією п. 18 П(С)БО 11 вимагає від нас на кожну дату балансу (тобто станом на кінець звітного кварталу (року)) переглядати й, у разі потреби, коригувати (зменшувати або збільшувати) нараховану суму резерву.

Що це означає? На наш погляд, перш ніж кидатися до калькулятора і перераховувати резерв, ви повинні оцінити наявність підстав для такого перерахунку. Обов’язково перераховувати резерв за підсумками кварталу доведеться лише в тому випадку, якщо з’ясується, що протягом звітного кварталу змінилися показники, які використовуються при нарахуванні резерву (наприклад, у зв’язку зі значною зміною чисельності працівників підприємство перераховує річну планову суму на оплату відпусток, загальний річний плановий фонд оплати праці або змінюється ставка ЄСВ). Причому

при квартальному перерахунку суми відпускного резерву достатньо використовувати правила П(С)БО 11, а формулу з п.п. 8.2 розд. ІІІ Положення № 879 можна не застосовувати (залиште її на випадок «контрольного» перерахунку за підсумками року)

Хоча, звичайно, за бажання ніщо не заважає вам інвентаризувати резерв за «річною» формулою з Положення № 879 і раз на квартал (на кожну дату балансу).

Як нарахувати відпускний резерв у бухобліку?

За рекомендацією п. 13 П(С)БО 11 суму створеного резерву на оплату відпусток у бухобліку визнають витратами. Від себе додамо, що в цьому випадку йдеться, звичайно ж, про операційні витрати. При цьому конкретний видатковий рахунок обирайте залежно від того, відпустку якої групи працівників ви резервуєте. Тобто

резерв на оплату відпусток розраховують окремо для кожної категорії працівників (виробничого, адміністративного, збутового персоналу тощо) і показують записом Дт 23, 91, 92, 93, 94Кт 471 «Забезпечення виплат відпусток»

У свою чергу, використання резерву (тобто нарахування відпускних, компенсації за невикористану відпустку, а також ЄСВ від цих сум) показують кореспонденцією:

Дт 471 — Кт 661 «Розрахунки за заробітною платою» — на суму нарахованих відпускних або компенсації за невикористану відпустку в межах резерву;

Дт 471 — Кт 651 «За розрахунками із загальнообов’язкового державного соціального страхування» — на суму ЄСВ, нарахованого на відпускні або компенсацію в межах резерву.

Зверніть увагу! Використовувати резерв можна тільки в межах нарахованої суми. Іншими словами, дебетового залишку за субрахунком 471 у вас бути не повинно. Тому суми відпускних і нарахованого ЄСВ, що припадає на них, для яких не вистачило резерву*, відносять безпосередньо до витрат звітного періоду залежно від того, в якому підрозділі працюють працівники (Дт 23, 91, 92, 93, 94Кт 661, 651).

* Причиною «дефіциту» резерву може бути що завгодно: збільшення тривалості відпусток працівників (наприклад, за рахунок отримання права на яку-небудь додаткову відпустку), незначна зміна чисельності працівників, яка не призвела до перерахунку планових показників ФОП і, як наслідок, не потребує перерахунку резерву за підсумками кварталу тощо.

І останній момент. Ми вже говорили про те, що правила бухобліку вимагають переглядати накопичену суму резерву на кожну дату балансу. Причому за необхідності підприємство повинне відкоригувати нараховану суму:

— у бік збільшення — проводкою Дт 23, 91, 92, 93, 94 — Кт 471;

— у бік зменшення — сторнувальною проводкою: Дт 23, 91, 92, 93, 94 — Кт 471 (методом «сторно») або прямою кореспонденцією (Дт 471 — Кт 719).

А тепер порядок нарахування і використання резерву розглянемо на прикладі.

Приклад. Чисельність працівників торговельного підприємства 12 осіб (у тому числі 3 особи з інвалідністю). Плановий фонд оплати праці персоналу (без сум відпускних) на 2018 рік становить 1056000 грн. Планова сума відпускних на 2018 рік — 96000 грн.

Припустимо, заробітна плата за вересень 2018 року нарахована в сумі 85800 грн., у тому числі:

адміністративному персоналу39000 грн.;

працівникам служби збуту46800 грн., у тому числі працівникам з інвалідністю — 23400 грн.

У цьому ж місяці одному працівникові служби збуту нараховано відпускні в сумі 8000 грн. (сума ЄСВ — 1760 грн.).

Розрахуємо коефіцієнт резервування (Кр):

96000 грн.: 1056000 грн. = 0,09.

Коефіцієнт, що коригує резерв відпусток на суму ЄСВ (КЄСВ), становить:

— для працівників з інвалідністю: 1 + 8,41 % : : 100 % = 1,0841;

— для інших працівників: 1 + 22 % : 100 % = 1,22.

Суму резерву відпусток розраховуємо так:

— для працівників з інвалідністю: 23400 грн. х х 0,09 х 1,0841 = 2283,11 грн.;

— для адмінперсоналу: 39000 грн. х 0,09 х 1,22 = = 4282,20 грн.;

— для працівників служби збуту: (46800 грн. - 23400 грн.) х 0,09 х 1,22 = 2569,32 грн.

У бухобліку операції зі щомісячного нарахування резерву і його використання показують так.

Таблиця 2. Нарахування і використання відпускного резерву

№ з/п

Зміст господарської операції

Кореспонденція рахунків

Сума, грн.

Дт

Кт

1

2

3

4

5

1

Нараховано резерв відпусток для адмінперсоналу

92

471

4282,20

2

Нараховано резерв відпусток для працівників служби збуту

(2283,11 грн. + 2569,32 грн.)

93

471

4852,43

3

Нараховано відпускні працівникові служби збуту

471*

661

8000

4

На суму відпускних нараховано ЄСВ

471*

651

1760

5

Із суми відпускних утримано ПДФО

(8000 х 18 %)

661

641/ПДФО

1440

6

Із суми відпускних утримано військовий збір

(8000 х 1,5 %)

661

642/ВЗ

120

* За умовами прикладу раніше нарахованої суми резерву вистачає для покриття витрат на оплату відпустки працівникові. Інакше суму відпускних і ЄСВ, для яких резерву не вистачило, потрібно було би показати прямою проводкою Дт 93 — Кт 661, 651.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі