Теми статей
Обрати теми

Аліменти

Адамович Наталія, податковий експерт, Альошкіна Наталя, податковий експерт, Амброзяк Наталя, юрист, Винокуров Дмитро, головний редактор журналу «Податки & бухоблік», Костюк Дмитро, заступник головного редактора, Ольховик Ольга, податковий експерт, Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань, Хмелевський Ігор, податковий експерт
Чи треба відображати в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ аліменти на дитину, що відраховується із зарплати працівника?

Податківці наполягають на відображенні у формі № 1ДФ сум аліментів. При цьому не має значення, на добровільних засадах або в примусовому порядку вони сплачуються. Ознака доходу — «140».

Зазначимо: для того щоб відобразити такий дохід у розд. I форми № 1ДФ, вам знадобиться податковий номер стягувача аліментів (матері/батька дитини). Ну й до розд. II розрахунку суми аліментів також повинні потрапити.

Приклад. Підприємство відраховує аліменти із зарплати працівника і перераховує їх держвиконавцеві. Сума зарплати, нарахованої в 2 кварталі, — 80000 грн., сума аліментів — 32200 грн.

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі