Теми статей
Обрати теми

Коригування розділу II форми № 1ДФ

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Порядок виправлення помилок у розділах I і II форми № 1ДФ дещо різниться. Виправляти помилки в розділі II значно простіше. Але не станемо забігати наперед і розглянемо все по порядку.

Алгоритм коригування пояснимо на основі найзатребуванішого підрозділу «Військовий збір».

Отже, ви виявили помилку в розділі II підрозділу «Військовий збір» уже поданого розрахунку за формою № 1ДФ. Порядок ваших дій такий.

Спершу визначаємося зі способом виправлення через «Звітний новий» чи «Уточнюючий» Податковий розрахунок. Відповідну відмітку, що вказує на обраний варіант, ставимо в шапці форми.

Реквізити «Порція», «Працювало за трудовими договорами (контрактами)», «Працювало за цивільно-правовими договорами» повинні відповідати тим, що були зазначені в раніше поданому розрахунку.

Переходимо до розділу II.

У рядку «Військовий збір — виключення****» повторюємо всі графи помилкового рядка з уже поданого розрахунку.

У рядку «Військовий збір» — відображаємо правильну інформацію.

Зазначимо: якщо ви спочатку неправильно визначили суму оподатковуваного доходу, то неправильною буде і сума ПДФО, і сума ВЗ, тобто доведеться виправлятися в обох розділах.

Наведемо приклад коригування даних у розділі II.

Приклад. Працівник у 2 кварталі 2019 року отримав матеріальну допомогу до відпустки в розмірі 5000 грн. У розділі I поданої форми № 1ДФ такий дохід був відображений правильно, а в розділі II сума допомоги була зазначена в загальній сумі нарахованого і виплаченого доходу, проте сума ВЗ, утриманого з такої допомоги (75 грн.), не потрапила до граф «Загальна сума утриманого податку, збору (грн., коп.): нарахованого/перерахованого». Помилка виявлена у вересні 2019 року.

Оскільки строк для подання форми № 1ДФ за 2 квартал уже закінчився, виправлення помилки здійснюємо через «уточненку».

Припустимо, що загальна сума нарахованого і виплаченого доходу по підприємству за 2 квартал 2019 року становила 95000 грн., з яких до бази оподаткування ВЗ увійшло 50000 грн. (у тому числі й матдопомога 5000 грн.) (ВЗ — 750 грн.). Але підприємство помилково в розділі II зазначило військовий збір у меншій сумі — 675 грн. (без урахування суми ВЗ, утриманого з матдопомоги).

Виправляємо помилку за допомогою форми № 1ДФ за 2 квартал 2019 року з відміткою «Уточнююча».

У рядку «Військовий збір — виключення****» повторюємо всі графи помилкового рядка з уже поданого розрахунку (див. рисунок нижче).

img 1

У рядку вище «Військовий збір» — відображаємо правильну інформацію, зазначаючи в колонках «Загальна сума утриманого податку, збору (грн., коп.): нарахованого/перерахованого» суму ВЗ тепер уже з урахуванням ВЗ із допомоги — 750 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі