Теми статей
Обрати теми

Внутрішній сумісник іде в навчальну відпустку

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
На одному й тому ж підприємстві працівник працює за основним місцем роботи і за внутрішнім сумісництвом. Як оформляти такому працівникові відпустку у зв’язку з навчанням?

Згідно зі ст. 217 КЗпП на період додаткової відпустки у зв’язку з навчанням середня зарплата зберігається за працівником за основним місцем роботи. Тобто оплачувана навчальна відпустка надається тільки за основним місцем роботи працівника.

Надання навчальної відпустки сумісникам законодавством не передбачене

У цьому випадку за місцем роботи за внутрішнім сумісництвом працівник має право оформити відпустку без збереження зарплати (п. 14 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки). При цьому роботодавець не має права відмовити працівникові в такій неоплачуваній відпустці — її надання працівникові обов’язкове! Причому тривалістю, яка дорівнює кількості календарних днів навчальної відпустки за основним місцем роботи.

Зверніть увагу: середню зарплату для визначення суми відпускних за основним місцем роботи розраховують відповідно до п. 7 Порядку № 100. При цьому сума зарплати за внутрішнім сумісництвом у розрахунку середньої зарплати участі брати не буде.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі