Теми статей
Обрати теми

Компенсуємо витрати за чеком частково

Альошкіна Наталя, податковий експерт
Наш водій приніс касовий чек, у якому зазначено придбання палива та сигарети. Чи можна йому компенсувати за цим чеком тільки витрати на паливо?

Так, можна. Пояснимо свою відповідь.

Обов’язковою умовою для виплати працівникам компенсації вартості понесених витрат є наявність оригіналів первинних документів, що підтверджують витрати на оплату наданих послуг (виконаних робіт), придбання товарів. Якщо понесені витрати не пов’язані з діяльністю підприємства, такі суми підприємство не відшкодовує. Точніше, можливість відшкодувати є, але суми відшкодування потраплять до доходу такої фізособи як додаткове благо з відповідним оподаткуванням. Тому, за наявності оригіналів первинних документів, підприємство самостійно визначає ту частину витрат, яка підлягає компенсації, й у цій частині затверджує Звіт підзвітної особи. Документами, що засвідчують вартість понесених витрат у межах України, є розрахункові документи, зокрема касовий чек.

У працівника є два варіанти оформлення Звіту. (1) Він може оформити Звіт на повну суму понесених витрат, згідно з касовим чеком. Звіт підприємство може затвердити тільки в тій частині, яку визнає потрібною (припустимо, тільки в частині придбанням палива). (2) Або працівник відразу при складанні Звіту зазначить тільки частину витрат з касового чека, яка підлягає компенсації. В обох випадках за кредитом субрахунку 3721 слід відображати саме ту суму витрат, яка затверджена Звітом і підлягає компенсації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі