Теми статей
Обрати теми

Сумісник став основним

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Працівник у жовтні 2019 року був прийнятий на роботу за сумісництвом. У грудні цього ж року він був звільнений із сумісництва і прийнятий на основне місце роботи. Як цю інформацію, а також відомості про зарплату працівника відобразити у формі № 1ДФ?

З огляду на те, що із сумісником розривають трудовий договір й одразу укладають новий — за основним місцем роботи, дати звільнення і прийняття працівника на роботу потрібно відобразити у формі № 1ДФ. Це робиться шляхом заповнення граф 6 «Дата прийняття на роботу» і 7 «Дата звільнення з роботи».

У п. 3.7 Порядку № 4 сказано, що в разі неодноразового прийняття фізособи на роботу і її звільнення з роботи у звітному кварталі на таку особу потрібно заповнити стільки рядків, скільки разів інформація про зміну місця її роботи трапляється у звітному кварталі.

Тому якщо на звітний квартал припадають дві події — прийняття на роботу за сумісництвом і звільнення, а також одна подія — прийняття на основне місце роботи, на працівника в розділі І форми № 1ДФ потрібно заповнити два рядки.

У першому рядку (робота за сумісництвом) на працівника будуть заповнені і графа 6 (дата прийняття) і графа 7 (дата звільнення).

У другому рядку (робота за основним місцем) — графа 6 (дата прийняття).

Суму зарплати працівника за квартал слід розбити між цими рядками відповідно до зароблених сум за сумісництвом і за основним місцем. Ознака доходу для обох рядків однакова — «101».

Не забуваємо, що на дату звільнення за сумісництвом з працівником потрібно провести остаточний розрахунок: нарахувати і виплатити компенсацію за невикористану відпустку (за необхідності). Її суму відображаємо в першому рядку — у складі зарплати за роботу за сумісництвом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі