Теми статей
Обрати теми

Дві ПСП. Один дохід

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Працівниця користується правом на ПСП на двох дітей, у тому числі на дитину з інвалідністю. Як відобразити у формі № 1ДФ?

Пояснимо, в чому особливість цієї ситуації. Працівниця, про яку йдеться в запитанні, має право на ПСП за двома підставами. Причому якщо в загальному випадку до зарплати платника податків, який має право на ПСП за двома підставами, застосовується одна ПСП, то ця ситуація — виняток: на дитину без інвалідності надається ПСП за п.п. 169.1.2 ПКУ (у 2020 році — 1051 грн., ознака пільги «04»), на дитину з інвалідністю — за п.п. «б» п.п. 169.1.3 ПКУ (у 2020 році — 1576,50 грн., ознака пільги «02»).

Переходимо до форми № 1ДФ. Пункт 3.8 Порядку № 4 дозволяє зазначати у формі № 1ДФ декілька рядків з однією ознакою доходу, якщо у звітному кварталі застосовувалося декілька ПСП з різними ознаками пільг. Цим і скористаємося.

На працівницю формуємо два рядки, в кожному з яких у графі 5 зазначаємо ознаку доходу «101», а в графі 8 — ознаку ПСП «02» і «04» відповідно. При цьому перший рядок заповнюємо в загальному порядку, а в другому — графи 3а, 3, 4а, 4 залишаємо не заповненими (у паперовому варіанті — прокреслюємо).

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі