Теми статей
Обрати теми

Оренда офісу та землі

Костенко Ніна, експерт з питань оплати праці
Підприємство орендує у фізособи нежитлове приміщення під офіс та земельну ділянку. Як відобразити орендний дохід у формі № 1ДФ?

Податковим агентом фізособи-орендодавця щодо орендного доходу є підприємство-орендар (пп. 170.1.1 та 170.1.2 ПКУ).

При цьому це підприємство сплачує ПДФО, утриманий з доходу від здавання в оренду:

нежитлового приміщення, — до відповідного бюджету за своїм місцезнаходженням;

земельної ділянки, — до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого об’єкта оренди.

А ось суми ВЗ податковий агент сплачує за своїм місцезнаходженням незалежно від виду об’єкта оренди (див. роз’яснення в підкатегорії 126.05 БЗ).

У формі № 1ДФ орендні доходи відображають з ознакою доходу «106». При цьому дохід від надання в оренду земельної ділянки та ПДФО, утриманий/сплачений з такого доходу, слід зазначити в окремій порції форми. Далі потрібно подати її до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням (основне місце обліку) та надіслати копію такого розрахунку до контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта оренди (земельної ділянки) (неосновне місце обліку).

А ось ВЗ із суми орендної плати як за нежитлове приміщення під офіс, так і за земельну ділянку податковий агент відображає у розд. ІІ форми № 1ДФ у загальній сумі доходів, нарахованих/виплачених у звітному кварталі. Зазначати в окремій порції ВЗ із оренди землі не потрібно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі