Теми статей
Обрати теми

У формі № 1ДФ виплати ФОП-ПДВшнику

Савченко Олена, налоговый эксперт
Підприємство виплачує дохід підприємцеві на загальній системі (платникові ПДВ). Як правильно відобразити у формі № 1ДФ суму виплати. З урахуванням ПДВ чи ні?

У самому Порядку № 4 немає вказівок щодо цього. Водночас, на нашу думку, податковий агент зазначає всю суму отриманого від ФОП доходу з урахуванням ПДВ. Адже дохід виплачується ФОП саме в такому розмірі.

Приклад. Підприємство в 4 кварталі 2019 року придбало товар у ФОП на загальній системі (платник ПДВ) на суму 12000 грн. (у тому числі ПДВ). Постачання й оплата за товар відбулися в грудні 2019 року.

У цьому випадку у формі № 1ДФ за 4 квартал дохід, виплачений ФОП, потрібно відобразити таким чином. Для відображення виплати ФОП у розділі I форми № 1ДФ потрібно сформувати окремий рядок із зазначенням:

у графі 2 — реєстраційного номера облікової картки ФОП (або серії, номера паспорта, якщо така фізособа відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки);

у графах 3а і 3 — відповідно нарахованого і виплаченого (за звітний квартал) доходу. У нашому випадку там повинна стояти сума 12000;

графи 4а і 4 залишаються незаповненими (оскільки ПДФО не утримується);

у графі 5 — ознаки доходу «157».

У розділі II виплати ФОП, з яких податковий агент не утримує ПДФО і ВЗ, ми теж відображаємо. Тому виплата підприємцеві в розмірі 12000 грн. має бути відображена (у загальній сумі з усіма іншими доходами) в графах 3а і 3 розділу II форми № 1ДФ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі