Теми статей
Обрати теми

Штрафонебезпечні помилки в 1ДФ

Свіриденко Алла, податковий експерт
За які порушення (помилки, неточності) при складанні та поданні Податкового розрахунку за формою № 1ДФ підприємство може поплатитися штрафом?

Штрафні санкції за всілякі порушення при складанні та поданні Податкового розрахунку за формою № 1ДФ установлені п. 119.2 ПКУ. Тут передбачено, що фінансові санкції застосовують до платників податків за:

неподання форми № 1ДФ;

— подання Податкового розрахунку з порушенням установлених строків;

— подання форми № 1ДФ не в повному обсязі;

— подання форми № 1ДФ з недостовірними відомостями або з помилками за умови, що такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань та/або зміни платника податку.

Розмір штрафу за перелічені порушення становить 510 грн., а за повторне порушення протягом року — 1020 грн.

Цей штраф застосовують не до кожного порушення окремо, а до загальної кількості порушень, що перелічені в абзаці першому п. 119.2 ПКУ і виявлені податківцями під час однієї перевірки (виправляються податковим агентом) (див. 103.26 БЗ).

Також зауважте (!): штрафу за п. 119.2 ПКУ уникнуть підприємства, які до закінчення граничного строку подання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ встигнуть подати новий звітний Податковий розрахунок з виправленими показниками.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі