Теми статей
Обрати теми

Звільнення у відпустці за свій рахунок

Огай Олена, експерт з питань оплати праці
Працівник прийнятий на роботу з 10 лютого 2020 року. З 25 березня по 22 червня 2020 року він перебуває у відпустці без збереження зарплати відповідно до ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки*. В останній день відпустки (22 червня) працівник хоче звільнитися за власним бажанням. Чи можна звільнити працівника у відпустці за свій рахунок без двотижневого відробітку? Чи увійде період такої відпустки у відпускний стаж? Як розрахувати середню зарплату для обчислення суми компенсації за невикористану щорічну відпустку? Розбираємося!

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. №504/96-ВР.

Чи можна звільняти у відпустці?

У загальному випадку день звільнення — це останній день роботи (п. 2.27 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.93 р. № 58). Але ним може стати й останній день відпустки (оплачуваної або без збереження зарплати). Це допустимо, якщо ініціатор звільнення — працівник.

Заборона на звільнення у відпустці (окрім повної ліквідації підприємства) встановлена ч. 3 ст. 40 КЗпП лише для випадків звільнення за ініціативою роботодавця. Отже,

роботодавець має право розірвати трудовий договір з працівником на підставі ст. 38 КЗпП в останній день відпустки без збереження зарплати

При цьому переривати відпустку за свій рахунок, виходити на роботу і працювати в день звільнення працівникові не треба.

Йдемо далі. Законом не передбачений відробіток двотижневого періоду після подання заяви. Стаття 38 КЗпП говорить лише про попередження про таку ініціативу. Якщо говорити про неповажні причини звільнення, то сторони можуть домовитися про будь-який термін відробітку в межах двох тижнів або про повну його відсутність. Тобто у працівника є шанс звільнитися навіть у день подання заяви, якщо на це згоден роботодавець. У день звільнення працівника роботодавець зобов’язаний видати йому трудову книжку (п. 1 ст. 47 КЗпП) і зробити повний розрахунок, що включає виплату компенсації за всі дні невикористаної відпустки. Про неї ми зараз і поговоримо.

Компенсація за невикористану відпустку

Виплата грошової компенсації за невикористані дні відпустки передбачена ст. 24 Закону про відпустки і ст. 83 КЗпП. Зауважимо, що компенсації підлягають невикористані дні щорічної відпустки і соцвідпустки на дітей (за наявності права на неї).

Як визначити, чи має право на таку компенсацію працівник-новачок? Відповідь залежить від заробленого відпускного стажу працівника і тривалості його щорічної відпустки за відпрацьований робочий рік.

Так, у страховий стаж, що надає право на щорічну відпустку, включають, серед іншого, час:

— фактичної роботи (у тому числі на умовах неповного робочого часу) протягом робочого року, за який надається відпустка;

— час, коли працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи і йому не виплачувалася зарплата в порядку, визначеному ст. 25 і 26 Закону про відпустки. На цій же підставі у відпускний стаж уключають час відпустки, наданої на підставі ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки.

Переходимо до підрахунків. Кількість невикористаних днів щорічної основної відпустки (Дкомп), якщо рік відпрацьований не повністю, розраховуємо за формулою:

Дкомп = Двідп х ((Двідпр - Свідпр) : (Дрік - Срік)),

де Двідп — тривалість щорічної основної відпустки, що надається за повний відпрацьований робочий рік; Двідпр — кількість календарних днів у поточному робочому році до дня звільнення, які входять до відпускного стажу; Свідпр — кількість святкових і неробочих днів, установлених ст. 73 КЗпП, які припадають на поточний робочий рік до дня звільнення; Дрік — кількість календарних днів у поточному робочому році; Срік — кількість святкових і неробочих днів у поточному робочому році.

Розрахуємо кількість днів щорічної відпустки, використовуючи ситуацію, описану читачем. Працівник прийнятий на роботу 10 лютого 2020 року, а 22 червня цього ж року звільняється. З 10 лютого по 24 березня він працював, а з 25 березня по 22 червня перебував у відпустці без збереження зарплати. До відпускного стажу увійдуть обидва періоди (робота + відпустка за свій рахунок), це — 134 календарних дні.

Припустимо, що загальна тривалість щорічної відпустки за повний відпрацьований рік (Двідпр) на підприємстві складає 24 календарні дні. Отже, компенсацію виплачуємо за:

Дкомп = 24 × ((134 - 5) : (366 - 11)) = 8,72 ≈ 9 (к. дн.),

де 5 — кількість святкових, неробочих днів, які припадають на поточний робочий рік до дня звільнення.

Розрахунок суми компенсації

Якщо працівник пропрацював на підприємстві менше року, то розрахунок середньої зарплати для обчислення суми компенсації за невикористану відпустку проводять за фактичний час роботи (з 1-го числа місяця після оформлення на роботу до 1-го числа місяця, в якому працівникові виплачується компенсація). Тобто враховуються тільки повністю відпрацьовані місяці.

При цьому час, протягом якого працівники згідно з чинним законодавством або з інших поважних причин не працювали і за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключається з розрахункового періоду. Таким часом, що виключається, у цьому випадку буде час відпустки без збереження заробітної плати (див. лист Мінсоцполітики від 12.01.2015 р. № 4/13/116-15).

Працівник був у трудових відносинах з 10 лютого по 22 червня 2020 року.

Отже, розрахунковий період (повні місяці) — березень — травень 2020 року. Прибираємо з нього час відпустки за свій рахунок (з 25 березня по 31 травня). У результаті розрахунок середньоденної зарплати проводитимемо за період з 1 по 24 березня. На цей період припадає 1 святковий день — 8 березня. Його також виключаємо.

Припустимо, що зарплата, нарахована працівникові за фактично відпрацьований час у березні, склала 4600 грн.

Тоді його середньоденна зарплата складе 200 грн (4600 грн : (24 к. дн. - 1 к. дн.)), а сума відпускних 1800 грн (200 грн х 9 к. дн.).

висновки

  • Роботодавець може звільнити працівника в останній день відпустки без збереження зарплати за ст. 38 КЗпП.
  • Період перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати включають у стаж роботи, що надає право на щорічну основну відпустку.
  • Дні, протягом яких працівник перебував у відпустці без збереження заробітної плати, виключають з розрахункового періоду для обчислення суми відпускних.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі