№48

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 48 Інші номери журналу ›
  • Учора — по 6, сьогодні — по 20, або переступаємо збільшену ОЗ-планку Наприкінці травня вартісний поріг для податкових основних засобів (ОЗ) підвищений з 6000 до 20000 грн. Як це вплинуло на податковий ОЗ-облік? Чи варто підлаштовувати під новий ОЗ-критерій бухоблік і змінювати у зв’язку з цим облікову політику? Чи піднімати малодохідникам малоцінний поріг, до якої величини і як обґрунтувати? Що означає критерій малоцінності для укладачів МСФЗ-звітності? Як він чіпляє ПДВ? Давайте розбиратися.
  • Земля і нерухомість на лінії зіткнення — тепер оподатковувані! Словосполучення «лінія зіткнення» ми постійно чуємо у ЗМІ. То у зв’язку з обстрілами, то у зв’язку із біженцями. Але Закон № 466* увів лінію зіткнення ще й у податковий дискурс. В контексті оподаткування землі й нерухомості, які в буквальному сенсі горять вогнем. Давайте подивимося, що тепер чекає на юросіб — власників такого майна.
  • Оренда техніки з персоналом, або уникаємо пального акцизу Останнім часом аграріїв постійно турбувало запитання, чи слід їм реєструватися платником пального акцизу у випадках заправлення техніки свого підрядника. Щоб не ризикувати, більшість аграріїв замість укладання договору підряду намагалися брати в оренду сільгосптехніку. Після останніх нововведень дехто з них зможе без проблем заправити техніку підрядника без обов’язку ставати платником пального акцизу. Та, на жаль, не всі. Тому сьогодні поговоримо про те, кому і надалі, щоб виконати сільгоспроботи, доведеться орендувати техніку і чи можна її орендувати з персоналом.
  • Звільнення у відпустці за свій рахунок Працівник прийнятий на роботу з 10 лютого 2020 року. З 25 березня по 22 червня 2020 року він перебуває у відпустці без збереження зарплати відповідно до ч. 3 ст. 26 Закону про відпустки*. В останній день відпустки (22 червня) працівник хоче звільнитися за власним бажанням. Чи можна звільнити працівника у відпустці за свій рахунок без двотижневого відробітку? Чи увійде період такої відпустки у відпускний стаж? Як розрахувати середню зарплату для обчислення суми компенсації за невикористану щорічну відпустку? Розбираємося!
  • ФОПе, отримай від 2782 грн за місяць карантину «Нехай не збідніє рука того, хто дає!» — вирішили законотворці і дали підприємцям можливість оформити допомогу по частковому безробіттю на себе. Одразу швиденько спрацював КМУ. І ось 6 червня офіційно опублікували оновлений Порядок*. Документ цікавий, оскільки прибирає частину багів і запитань, які спливли в нашвидку зліплених змінах у ст. 47 Закону про зайнятість**. Але найголовніше — відкритий шлях до отримання допомоги для ФОП на себе.
  • Індексуємо зарплату за липень 2020 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені в червні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у травні 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 40, с. 18.
  • Відрядження у святковий день Працівник згідно з наказом про відрядження працюватиме 27 (вихідний день) та 28 (святковий день) червня. Робота у вихідний день буде компенсована наданням іншого дня відпочинку (30 червня). Як розрахувати суму оплати за роботу у святковий день у відрядженні?
  • Закон № 466* і прибуткова декларація Лист ДПСУ від 04.06.2020 р. № 8939/7/99-00-07-02-01-07
  • Оливи і мастила не оподатковуються акцизом! Лист ДПСУ від 04.06.2020 р. № 8944/7/99-00-17-03-01-07
  • Держпідтримка фермерських господарств — 2020 Постанова КМУ від 03.06.2020 р. № 447
  • Не можна, але можна, або продаж авто платником ЄП Чи має право підприємство — платник ЄП продати власний автомобіль і залишитися при цьому на спрощеній системі?
  • Як переконатися в отриманні ЄП-статусу? Фізособа реєструється як ФОП на єдиному податку (ЄП). Як перевірити, присвоєний підприємцеві ЄП-статус чи в реєстрації платником ЄП відмовлено?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі