Теми статей
Обрати теми

Відрядження у святковий день

Гузенко Оксана, головний спеціаліст відділу оплати праці Департаменту заробітної плати та умов праці
Працівник згідно з наказом про відрядження працюватиме 27 (вихідний день) та 28 (святковий день) червня. Робота у вихідний день буде компенсована наданням іншого дня відпочинку (30 червня). Як розрахувати суму оплати за роботу у святковий день у відрядженні?

Ситуація, коли працівники повертаються з відрядження у вихідні чи святкові/неробочі дні, доволі часто зустрічається на практиці. Якщо, як і в випадку, описаному в запитанні, ці працівники ще й виконують свою посадові (робочі) обов’язки у такі дні, то роботодавцю потрібно забезпечити виконання приписів законодавства не лише щодо оплати праці у відрядженні, а також щодо компенсації за роботу у вихідні та святкові/неробочі дні.

Гарантії і компенсації при службових відрядженнях встановлені ст. 121 КЗпП. Так, працівникам, які направлені у відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором. При цьому розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Робота у вихідний день може компенсуватися за угодою сторін наданням іншого дня відпочинку або в грошовій формі (ст. 72 КЗпП).

Зверніть увагу: застосування одного із способів компенсації за роботу у вихідний день виключає необхідність застосування іншого.

Тож у разі надання працівникові іншого дня відпочинку за роботу у вихідний день у відрядженні такий інший день відпочинку не оплачують, а фактично відпрацьовані працівником години у вихідний день у відрядженні оплачують як звичайний робочий день у відрядженні.

Якщо працівник працював у святковий/неробочий день, то звертаємо увагу на ст. 73 та 107 КЗпП. Роботу у такий день працівнику, який одержує місячний оклад, оплачують в розмірі:

— одинарної годинної або денної ставки понад оклад (понад середньоденну зарплату, якщо такий день оплачений за середньою), якщо робота здійснювалася в межах місячної норми робочого часу;

— подвійної годинної або денної ставки понад оклад, якщо робота здійснювалася з перевищенням місячної норми.

На бажання працівника, який працював у святковий/неробочий день, йому може бути додатково наданий інший день відпочинку.

Приклад 1. Працівник буде знаходитися у відрядженні з 25 по 28 червня 2020 року. Робота у вихідний день (27 червня) компенсована наданням іншого дня відпочинку (30 червня). Робота у святковий день (28 червня) проводиться понад місячну норму робочого часу. Середньоденна зарплата — 600 грн, денний заробіток — 500 грн. Оклад — 10000 грн.

Середньоденна зарплата вища за денну. Тому дні роботи у відрядженні (25 — 27 червня, 3 р. дн.) будуть оплачені за середньоденною зарплатою: 600 грн х 3 р. дн. = 1800 грн.

Робота у святковий день понад норму оплачується у подвійному розмірі годинної ставки за кожну відпрацьовану годину. Припустимо, що в цей день працівник фактично відпрацював 6 годин. Норма тривалості робочого часу працівника у годинах на червень — 160. Тоді сума оплати складе:

10000 грн : 160 год х 6 год х 2 = 750 грн.

Приклад 2. Використовуючи умови прикладу 1, припустимо, що робота у святковий день 28 червня здійснювалася в межах місячної норми робочого часу.

Дні роботи у відрядженні (25 — 28 червня, 4 р. дні), будуть оплачені за середньоденною зарплатою: 600 грн х 4 р. дн. = 2400 грн.

Крім того, за відпрацьований час у святковий день (всього 6 годин) працівнику буде нарахована доплата у сумі:

10000 грн : 160 год х 6 год = 375 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі