Теми статей
Обрати теми

«Нещасний» Звіт за формою № Д7

Савченко Олена, налоговый эксперт
Зіткнутися із заповненням Звіту за формою № Д7 роботодавець може тільки у визначених випадках. Яких? Якщо на виробництві відбувся нещасний випадок або в працівника виявлено професійне захворювання. Більш детально про нюанси подання цього Звіту розповімо далі.

Маркером, за яким визначається необхідність подання Звіту за формою № Д-7, є складений на підприємстві акт за формою № Н-1 або акт за формою № П-4.

Протягом 5 робочих днів після дати складання акта за формою № Н-1 або акта за формою № П-4 потрібно подати й звіт за формою № Д7.

Цей Звіт складається з титульного аркуша і таблиці «Відомості про застраховану особу, з якою стався нещасний випадок на виробництві чи професійне захворювання».

Таблицю формуємо на кожного працівника, з яким відбувся нещасний випадок або щодо якого встановлено факт профзахворювання.

Тобто якщо, наприклад, на підприємстві нещасний випадок відбувся з двома працівниками, то Звіт за формою № Д7 складатиметься з титульного аркуша і двох таблиць.

Що ми повинні зазначити в таблиці Звіту за формою № Д7? Умовно її можна поділити на дві частини: вступну частину і безпосередньо таблицю.

У вступній частині після відомостей про страхувальника наводимо відомості про працівника, що постраждав.

У табличній частині наводимо відомості, необхідні для розрахунку допомоги, виплата якої здійснюється у зв’язку з нещасним випадком, що відбувся на виробництві, або професійним захворюванням за рахунок коштів Фонду соціального страхування.

Підказки щодо заповнення табличної частини Звіту за формою № Д7 наведемо в таблиці.

Заповнення граф таблиці Звіту за формою № Д7

Найменування графи

Пояснення щодо заповнення

Місяць та рік, за які проведене нарахування

Зазначаємо розрахунковий період (місяці і рік), за який обчислюватиметься сума середньої зарплати для розрахунку суми страхових виплат відповідно до Порядку № 1266. У загальному випадку він дорівнює 12 повним календарним місяцям роботи в цього страхувальника, що передують місяцю настання страхового випадку (п. 11 Порядку № 1266)

Кількість календарних днів…

Проставляємо кількість календарних днів для кожного місяця розрахункового періоду за вирахуванням днів, не відпрацьованих з поважних причин (тимчасова непрацездатність, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до 3 (6) років, відпустка без збереження заробітної плати)

Сума нарахованої за розрахунковий період заробітної плати в межах максимальної величини…

Зазначаємо в розрізі місяців розрахункового періоду суми зарплати (у тому числі й відпускних), з яких справлявся ЄСВ (тобто з урахуванням максимальної величини бази нарахування ЄСВ). Суми допомоги по вагітності та пологах і виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю тут не враховуємо

«Відмітка про сплату єдиного внеску (так, ні)»

Якщо ЄСВ сплачено, проставляємо «так». Конкретну суму внеску, яка була нарахована на суму зарплати і сплачена, наводити не потрібно

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі