№95

Податки & бухоблік, листопад, 2020/№ 95 Інші номери журналу ›
  • Звіт з ЄСВ: склад, обов’язкові реквізити, строки Тема сьогоднішнього номера — Звіт з ЄСВ. Мабуть, він знайомий кожному бухгалтеру. Питання щодо його заповнення — теж серед найбільш топових. Тому ми постараємося максимально повно відповісти на них. Основну увагу, звісно, приділимо самому Звіту з ЄСВ. А розпочнемо з основ: з чого він складається, в які строки та спосіб подавати. Щоправда, вже скоро — із січня 2021 року — нам належить звітувати за новою формою (див. с 29). Трохи пізніше ми детальніше розберемося і з цією новою звітністю.
  • Трудові відносини та зарплата Звіт з ЄСВ завжди викликає безліч запитань у бухгалтерів. Адже крім виплат, що входять до бази нарахування ЄСВ, ми з вами в ньому відображаємо ще й дуже багато кадрової інформації. Тож кожен раз, як уперше. Починаємо розмотувати клубочок ЄСВ-загадок.
  • Відпускні та їх компенсація у Звіті з ЄСВ Доволі часто можна почути запитання: як відображати відпускні у Звіті з ЄСВ? Чи потрібно компенсацію за невикористану відпустку виділяти в таблиці 6 в окремий рядок? Відповіді на ці запитання ви знайдете у нашій статті.
  • Лікарняні у Звіті з ЄСВ Лікарняні завдають багато клопоту роботодавцям. Адже потрібно перевірити правильність заповнення листка непрацездатності, розрахувати вірно стаж працівника, середню зарплату та денну виплату, врахувати в разі потреби обмеження за сумою лікарняних, «відпрацювати» з ФСС. А ще ж ці лікарняні потрібно у Звіті з ЄСВ відобразити! І нюансів тут достатньо. Проте вони нас не лякають! Зараз усе з'ясуємо й розкладемо по рядках та графах.
  • Декретні у Звіті з ЄСВ Що тільки не відображають роботодавці у Звіті з ЄСВ! Знайдеться у ньому місце й для відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Як усе заповнити у ЄСВ-звітності, щоб не порадувати контролерів помилками? Саме про це зараз ми з вами й поговоримо.
  • Відпустка для догляду до 3 (6) років Практично на кожному підприємстві є працівниці (працівники), які перебувають у відпустках для догляду за дитиною до досягнення нею 3 (6) років. Інформація про такі відпустки повинна потрапити до таблиць Звіту є ЄСВ. До яких саме? Зараз все розповімо.
  • Винагорода за ЦПД у Звіті з ЄСВ Доволі часто підприємства та ФОП укладають із фізособами договори про надання послуг чи про виконання робіт. Виплати за цими договорами входять до бази нарахування ЄСВ. Отже, вони повинні потрапити й до Звіту з ЄСВ.
  • Звіт з ЄСВ та вимога про сплату ЄСВ з МЗП Ситуації, коли роботодавець повинен виконати вимогу про сплату ЄСВ з мінзарплати, трапляються навіть на підприємствах, на яких оклади (тарифні ставки) працівників значно перевищують мінімальні. Це може бути пов’язано, наприклад, з роботою у режимі неповного робочого часу чи «походом» у неоплачувану відпустку. Розраховану та нараховану доплату до мінімального страхового внеску потрібно буде відобразити у Звіті за формою № Д4. Про те, як це зробити, читайте саме зараз.
  • Спецтаблиця для спецстажу: заповнюємо таблицю 7 Звіту за формою №Д4 Таблицю 7 Звіту за формою № Д4 страхувальники формують та подають стосовно тих осіб, яким установлено умови пенсійного забезпечення, відмінні від умов загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Коло таких страхувальників досить широке. У нашій статті розглянемо умови подання та правила заповнення таблиці 7 у складі звітності з ЄСВ, що формують стосовно своїх працівників роботодавці.
  • «Нещасний» Звіт за формою № Д7 Зіткнутися із заповненням Звіту за формою № Д7 роботодавець може тільки у визначених випадках. Яких? Якщо на виробництві відбувся нещасний випадок або в працівника виявлено професійне захворювання. Більш детально про нюанси подання цього Звіту розповімо далі.
  • Об’єднана звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ Грудень 2020 року буде останнім звітним періодом для роботодавців, за який подаватиметься ЄСВшна звітність за формою № Д4. А ось далі, починаючи зі звітних періодів 2021 року, звітуватимемо з ПДФО, ВЗ та ЄСВ, подаючи єдину звітність. Це вже не просто слова. Відповідні зміни внесено до Закону № 2464 та ПКУ. Ба більше, Мінфін на своєму сайті оприлюднив проєкт об’єднаної звітності. Тож пропоную розглянути його, щоб розуміти, з чим доведеться працювати.
  • Сумісник став основним: як заповнити ЄСВ-звіт Чи потрібно показувати в таблиці 5 Звіту за формою №Д4 прийняття і звільнення з роботи сумісників? Як відображати в таблиці 6 зарплату, нараховану внутрішньому сумісникові? Як відобразити у Звіті за формою № Д4 переведення працівника з основного місця роботи на сумісництво?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі