Теми статей
Обрати теми

Звільніть мене… на лікарняному

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Працівник написав заяву про звільнення за власним бажанням. Наказ видано, але в передостанній робочий день йому відкрили лікарняний у зв’язку з ізоляцією від COVID-19. Чи можна звільнити працівника? Як оплачувати лікарняний?

Частиною 3 ст. 40 КЗпП установлена заборона на звільнення працівника в період його тимчасової непрацездатності (крім звільнення згідно з п. 5 ст. 40 КЗпП) з ініціативи роботодавця. Це справедливо й для випадку непрацездатності у зв’язку з ізоляцією від COVID-19 під медичним наглядом.

А ось заборони на звільнення працівника в період тимчасової непрацездатності з його ініціативи КЗпП не містить. Тому за наявності заяви працівника про звільнення роботодавець може звільнити його на лікарняному, якщо заздалегідь визначена дата звільнення припадає на такий період.

Інша річ, що роботодавець у такому разі зобов’язаний оплатити лікарняний лист повністю, у тому числі й за дні хвороби/самоізоляції, після звільнення. Те, що лікарняний відкрито в період роботи і буде закрито вже після звільнення працівника, значення не має.

Тепер про тонкощі проведення остаточного розрахунку. На момент звільнення лікарняний лист ще не надано на підприємство. Тому остаточний розрахунок з працівником здійснюєте за відпрацьовані дні до дня хвороби. Всі належні працівнику суми виплачуйте в останній робочий день, якщо це можливо (наприклад, зарахувавши гроші на картрахунок). Якщо такої можливості немає, належні працівнику суми депонуйте і виплачуйте не пізніше наступного робочого дня після звернення працівника за розрахунком (ст. 116 КЗпП).

У день звільнення обов’язково вирішіть проблему з трудовою книжкою працівника. Прийти за нею він не зможе. Адже перебуває на ізоляції. Тож надішліть працівнику в день звільнення поштове повідомлення із зазначенням необхідності отримання трудової книжки.

Навіщо всі ці труднощі? Щоб застрахуватися від неприємностей. Адже при затримці видачі трудової книжки з вини роботодавця працівнику виплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу. І днем звільнення в цьому разі вважається день видачі трудової книжки. Отже, тут краще не жартувати.

Працівник надав лікарняний? Нараховуйте оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності і допомогу по тимчасовій непрацездатності, подавайте заявку до ФСС.

Зверніть увагу: за листком непрацездатності з причиною непрацездатності «ізоляція від СОVID-19 — 11» лікарняні працівникам, які не є медичними працівниками, виплачують у розмірі 50 % середньої зарплати незалежно від страхового стажу. І не забувайте дотримуватися обмежень щодо суми лікарняних, якщо працівник за останні 12 місяців перед настанням страхового випадку заробив собі страховий стаж менше 6 місяців (див. «Розрахунок лікарняних: ненудна теорія» цього номера).

Ще один момент. Листок непрацездатності згідно із запитанням відкрито у передостанній робочий день. Тому за рахунок коштів роботодавця оплачуйте тільки два із п’яти днів хвороби, а от допомогу по тимчасовій непрацездатності нараховуйте за всі дні починаючи з шостого дня хвороби.

Річ у тім, що, на відміну від Закону № 1105, у Порядку № 440 не зазначено, що оплату днів хвороби за рахунок коштів роботодавця потрібно здійснювати незалежно від звільнення працівника. Тому роботодавець за рахунок своїх коштів оплачує тільки ті з п’яти днів тимчасової непрацездатності, що припадають на період по дату звільнення (див. лист Мінсоцполітики від 19.01.2012 р. № 26/18/99-12).

Важливо! Оскільки лікарняні не належать до фонду оплати праці і будуть нараховані вже звільненому працівнику, то ЄСВ з них справляти не потрібно (див. лист ДФСУ від 24.02.2015 р. № 3931/6/99-99-17-03-01-15). А ось ПДФО і ВЗ утримати доведеться.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі