Теми статей
Обрати теми

Заохочення та винагороди у «трудовій»

Вишневський Михайло, податковий експерт
Ініціативні, креативні й активні працівники, які показують високі результати праці, — на вагу золота. Тому щоб їх не втратити і, більше того, простимулювати на подальші звершення, важливо нагородити співробітників, які «виділилися», за їх досягнення. Наприклад, грамотою або премією. Поглянемо ж, як такі заохочення і винагороди «проілюструвати» в трудовій книжці.

«Заохочувальні» розділи

Для внесення записів про нагородження і заохочення працівника в трудовій книжці передбачено два розділи «Відомості про нагородження» і «Відомості про заохочення».

У розділі «Відомості про нагородження» фіксують інформацію про нагородження державними нагородами України та відзнаками.

А ось до розділу «Відомості про заохочення» вносять інформацію про заохочення працівника за успіхи в роботі. Це можуть бути: записи про заохочення за успіхи в праці (наприклад, про нагородження Почесною грамотою або відзнакою підприємства, преміювання, оголошення подяки), про відкриття, на які видано дипломи, про винаходи та раціоналізаторські пропозиції, а також про виплачені у зв’язку із цим винагороди.

Увага! Записи про премії, які передбачено системою оплати праці або мають регулярний характер, до трудової книжки не вносять.

Вносимо «похвальний» запис

Спочатку в графі 3 відповідного «заохочувального» розділу проставляють у вигляді заголовка повне найменування підприємства, а потім рядком нижче вносять записи про нагородження/заохочення. Роблять це так: у графі 1 зазначають порядковий номер запису; у графі 2 проставляють дату нагородження або заохочення; до графи 3 записують, ким нагороджений або заохочений працівник, за які досягнення і якою нагородою або заохоченням; у графі 4 зазначають, на підставі чого зроблено запис — назву документа, його дату і номер.

Вносять записи не пізніше за тижневий строк після видання відповідного наказу.

У разі звільнення працівника такі записи мають бути засвідчені підписом керівника підприємства або особи, відповідальної за ведення трудових книжок, і печаткою підприємства (за її наявності) або відділу кадрів.

Наведемо зразок заповнення.

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі