Теми статей
Обрати теми

І знову здрастуйте! Або Працівника поновили на роботі

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Підприємство звільнило працівника. Проте він вважає, що звільнений незаконно. За захистом своїх прав звернувся до суду. Суд виніс рішення на користь працівника. Його поновили на роботі на колишній посаді. А як же бути із записом про звільнення в трудовій книжці? Розбираємося!

Спершу видаємо наказ/розпорядження про поновлення працівника на роботі на колишній посаді. Він буде потрібен вам для заповнення трудової книжки.

Майте на увазі: поновлення на роботі відбудеться не з дати винесення судом рішення про таке поновлення, а з дати звільнення працівника, яка відповідно до цього рішення визнається недійсною, — уточнює Мінпраці в листі від 07.08.2007 р. № 205/06/187-07.

Ознайомлюємо працівника з наказом/розпорядженням під підпис.

При цьому новий трудовий договір з працівником не укладаємо, оскільки поновлює свою дію трудовий договір, укладений до незаконного звільнення.

Далі вносимо виправний запис до трудової книжки працівника.

Після запису про незаконне звільнення в графі 3 у вигляді заголовка впишіть повне найменування підприємства. Далі нижче:

— у графі 1 — наступний порядковий номер;

— у графі 2 — дату внесення запису про поновлення працівника на роботі;

— у графі 3 — «Запис за № (зазначаєте номер запису про звільнення, яке суд визнав незаконним) недійсний. Поновлений на попередній роботі»;

— у графі 4 — реквізити наказу/розпорядження про поновлення працівника на роботі.

Наведемо зразок заповнення трудової книжки для цієї ситуації.

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі