№28

Податки & бухоблік, квітень, 2021/№ 28 Інші номери журналу ›
  • Звітність з ЄСВ та ПДФО: знайомство з монстром Злиття двох звітів відбулося. Замість квартальної форми № 1ДФ та щомісячного звіту з ЄСВ за найманих працівникі, роботодавці (податкові агенти) отримали єдину квартальну звітність. Чи довго вона проіснує — невідомо. Адже вже сьогодні Пенсійний фонд оприлюднив проєкт змін до ПКУ, якими пропонується змінити періодичність подання нової об’єднаної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ з квартальної на щомісячну. Але не будемо гадати, як воно буде. Наша мета сьогодні — навчитися формувати нову квартальну об’єднану звітність з ЄСВ, ПДФО та ВЗ правильно.
  • Єдина звітність: заповнюємо додаток 1 Додаток 1 (Д1) до Податкового розрахунку більшість своїх граф запозичив із таблиці 6 Звіту з ЄСВ. Тож якщо ви раніше з закритими очима формували цю таблицю, заповнення Д1 не викличе у вас труднощів. Проте зайвий раз перевірити свої знання ніколи не завадить. Приєднуйтесь до розмови. Буде ця стаття цікава й новачкам, які вперше формують Податковий розрахунок та Д1. Ми розберемо заповнення додатка від рядка до рядка.
  • 4ДФ: нюанси подання і заповнення Додаток 4 (4ДФ) до Податкового розрахунку — це аналог усім відомої форми № 1ДФ. Він призначений для відображення нарахованого й виплаченого доходу фізособам і утриманого з нього ПДФО і ВЗ. Про те, як заповнити 4ДФ, а також на які нюанси потрібно звернути особливу увагу, розповімо далі.
  • Заповнюємо додаток 5 У цій статті розглянемо порядок заповнення додатка 5 (Д5) до Податкового розрахунку. До речі, він є аналогом старої таблиці 5 ЄСВ-звіту. Тому багато показників із нього «перекочували» до додатка 5. Але є й нові показники. Давайте розбиратися.
  • Д1: практичні ситуації Додаток 1 (Д1) до Податкового розрахунку. Порядок відображення в цьому додатку виплат, які входять до бази нарахування ЄСВ, а саме зарплати, відпускних, лікарняних, допомоги по вагітності та пологах і винагороди за виконані роботи (надані послуги) за ЦПД має свої особливості. Тому наша сьогоднішня мета — розглянути, розібрати і показати на прикладах, як правильно формувати в Д1 рядки із такими доходами.
  • Додаток 4ДФ: розбираємося на прикладах З порядком заповнення рядків і граф додатка 4 ДФ ви вже ознайомилися. Що ж, час застосувати теорію на практичних ситуаціях. Давайте розглянемо порядок відображення різних доходів, а також податкової соціальної пільги в 4ДФ.
  • Д5 Розрахунку: приклади заповнення Про порядок заповнення додатка 5 до Податкового розрахунку ми вже розповіли на с. 15 цього номера. У цій статті наведемо приклади його заповнення. Адже, погодьтеся, формуючи той чи інший звіт, завжди приємно мати під рукою зразок його заповнення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі