Теми статей
Обрати теми

Святкове перенесення у відпустці: чи виходити на роботу 28 серпня?

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Працівниці надана щорічна відпустка з 1 по 25 серпня 2021 року. Чи потрібно їй виходити на роботу 28 серпня та відпрацьовувати за 23 серпня (перенесено робочий день)? Працівниця вважає, що ні. Адже 23 серпня вона була у відпустці.

Працівниця помиляється. 28 серпня 2021 року є звичайним робочим днем за графіком роботи підприємства. Тож вона зобов’язана в цей день вийти на роботу.

Пояснимо чому.

Щороку з метою забезпечення раціонального використання робочого часу КМУ рекомендує роботодавцям для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, переносити окремі робочі дні, що передують або йдуть одразу за святковими днями.

Так, наприклад, 24 серпня — День незалежності України — у 2021 році святкуємо у вівторок. І якщо на підприємстві п’ятиденний робочий тиждень, то за графіком без перенесень працівники після двох вихідних вийдуть на роботу у понеділок 23 серпня, а у вівторок 24 серпня знову відпочиватимуть. Виходить, що цей робочий понеділок ні сюди ні туди. Не дає повноцінно насолодитися відпочинком.

Саме тому Кабмін рекомендував перенести робочий день з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня. І багато хто з роботодавців скористався цими рекомендаціями.

Прийняте роботодавцем рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства. У результаті день, який первісно був робочим (23 серпня), стає вихідним, а вихідний (28 серпня) — звичайним робочим днем. Тож усі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу мають здійснюватися за зміненим у зв’язку з перенесенням робочих днів графіком роботи підприємства.

Зверніть увагу! Йдеться саме про перенесення робочих днів, а не про відпрацювання.

Працівники не відпрацьовують за наданий їм вихідний день. Вони працюють згідно зі зміненим графіком виходу на роботу

Саме тому в ситуації, описаній у запитанні, працівниця має вийти на роботу 28 серпня (субота). І для неї, як і для решти працівників підприємства, це буде звичайний робочий день, за який буде нарахована зарплата згідно з умовами трудового договору.

Відсутність працівниці в робочий день 28 серпня 2021 року без поважної причини розцінюватиметься як прогул (лист Мінсоцполітики від 13.08.2012 р. № 270/13/116-12).

Ще один цікавий момент. Для збереження балансу робочого часу за рік тривалість роботи в перенесений робочий день має відповідати тривалості передсвяткового робочого дня.

Тобто тривалість робочого дня у суботу 28 серпня 2021 року повинна бути такою ж, як і була передбачена для передсвяткового понеділка 23 серпня 2021 року — зі скороченням на одну годину (ст. 53 КЗпП). Зверніть увагу на цей момент та правильно вкажіть кількість відпрацьованих годин у табелі обліку робочого часу, щоб потім не отримати на горіхи від Держпраці, якщо та завітає з перевіркою. До речі, в табелі обліку робочого часу 28 серпня табелюємо не як вихідний, а як звичайний робочий день.

Увага! Попереду на нас чекає ще одне перенесення робочих днів. Якщо ви дотримуєтесь рекомендацій КМУ, то на вашому підприємстві робочий день з п’ятниці 15 жовтня буде перенесено на суботу 23 жовтня. Попередьте про таке перенесення працівників заздалегідь. Особливо тих, що збираються в цей час у відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі