№67

Податки & бухоблік, серпень, 2021/№ 67 Інші номери журналу ›
  • Як стягують борги за комуналку? Боргами за ЖК-послуги у звичайних фізосіб зараз нікого не здивуєш. Усім, загалом, зрозуміло, як вони з’являються. Але далеко не всі в курсі того, як ці борги стягують. Часто ЖК-боржники хвилюються: чи можуть відібрати квартиру через комунальні борги? Як усе відбувається насправді і як можна вирішити питання щодо боргів з оплати ЖК-послуг? Про це читайте далі в нашій статті.
  • З якого прибутку платять дивіденди: з чистого чи з нерозподіленого? ТОВ прийняло рішення виплатити дивіденди за I квартал 2021 року. Чистий прибуток I кварталу 2021 року (ряд. 2350 Звіту про фінрезультати, ф. № 2) — 200 тис. грн, а сума нерозподіленого прибутку на кінець I кварталу (ряд. 1420 Балансу, ф. № 1) — 150 тис. грн (оскільки за 2020 рік був збиток у розмірі 50 тис. грн). З якого прибутку платити дивіденди: з чистого чи з нерозподіленого?
  • Випробування при прийнятті на роботу Не завжди за даними резюме та результатами співбесіди роботодавець може бути впевненим, що працівник підійде для роботи за вакантною посадою. Для того, щоб переконатися в тому, що новий працівник — «те, що треба», доволі часто встановлюють строк випробування. На жаль, не всі етапи його проходження прямо прописані у законодавстві. Тому ймовірність оскарження в суді результатів випробування досить велика. Наша стаття допоможе максимально її знизити.
  • Навчання за рахунок підприємства: податки & бухгалтерський облік Освіта — одна з тих сфер, куди варто інвестувати гроші завжди, незважаючи на ті чи інші кризи. Добре, що це розуміють і суб’єкти господарювання. Та при цьому не тільки оплачують обов’язкове навчання працівників згідно із законодавством, але й готові фінансувати здобуття освіти тією чи іншою фізособою за власною ініціативою або за ініціативою потенційного студента. Традиційно напередодні навчального року вас цікавлять тонкощі оподаткування та бухгалтерського обліку вартості навчання. Отже, пропонуємо докладно розібратися з ними у нашій статті.
  • ЗаРРОшилися раніше, ніж треба: про ФОП і юросіб Інколи в діяльності СГ трапляються ситуації, коли вже придбаний і зареєстрований РРО не експлуатується. Наприклад, підприємство зареєструвалося, встановило РРО, але ще не здійснює свою діяльність. Або ФОП-загальносистемник будує магазин, завчасно поставив РРО, але торгувати ще не почав. Нарешті, ФОП-єдиноподатник міг завчасно придбати і зареєструвати РРО, готуючись до тотальної фіскалізації з 2022 року. В усіх цих ситуаціях виникає питання стартового простою РРО. Про них ми зараз і поговоримо!
  • Алкоголь — оптом, а покупець без ліцензії Наші читачі зазначають, що суб’єкти, які отримали оптові ліцензії на реалізацію алкоголю, можуть відвантажувати алкогольну продукцію виключно покупцям, які мають чинну на дату відвантаження оптову або роздрібну алкогольну ліцензію. У зв’язку з цим вони поставили нам наступні запитання. 1. Чи може оптовий продавець відвантажити алкоголь покупцю, у якого вже закінчився строк дії роздрібної ліцензії? 2. Яким чином покупець повинен підтвердити, що він є (чи має на балансі) закладом громадського харчування? 3. Що зазначати в ТТН щодо ліцензії покупця? Шукаємо разом відповіді в порядку черговості.
  • Нестача імпортного товару Підприємство імпортує товари на умовах післяплати. Після оформлення усіх митних процедур вже на складі покупця при прийманні товару була виявлена нестача. З’ясувалося, що постачальник-нерезидент не доукомплектував товар. Нерезидент претензію визнав. Спільно було прийнято рішення про відшкодування нерезидентом збитків, понесених імпортером. Як таку операцію відобразити в обліку?
  • Новий КВЕД для ФОП-спрощенця ФОП групи 3 ЄП (5 %) уклав договір з юрособою на надання останній агентських послуг. Послуги надані у квітні 2021 року (підписано акт). При цьому такий вид діяльності до ЄДР і Реєстрі платників ЄП доданий тільки в червні 2021 року. Оплата надійшла в серпні 2021 року. Чи буде в цьому випадку порушення єдиноподаткових правил? Коли ФОП має право здійснювати зазначену діяльність?
  • Відпустка на дітей: думки Мінекономіки Листи Мінекономіки від 10.08.2021 р. № 4712-06/40796-07 та № 4712-06/40797-07
  • Святкове перенесення у відпустці: чи виходити на роботу 28 серпня? Працівниці надана щорічна відпустка з 1 по 25 серпня 2021 року. Чи потрібно їй виходити на роботу 28 серпня та відпрацьовувати за 23 серпня (перенесено робочий день)? Працівниця вважає, що ні. Адже 23 серпня вона була у відпустці.
  • Внесли зайвого до статутного «гаманця» Засновник фактично вніс до статутного капіталу підприємства більше грошових коштів, ніж це було передбачено засновницькими документами. Чи потрібно їх повертати? Як відображати суму такого надлишку в обліку? Що в податково-прибутковому обліку емітента?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі