Теми статей
Обрати теми

Не поданий / несвоєчасно поданий Податковий розрахунок: штраф

За матеріалами категорії 103.26 БЗ

Висновок документа

Неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками додатка 4ДФ до Розрахунку загрожує штрафом у розмірі 1020 грн. Повторне порушення, вчинене платником податків, до якого протягом року вже був застосований штраф за таке ж порушення, загрожує подвійним штрафом у 2040 грн.

Крім того, посадовим особам і ФОП загрожує адмінштраф у загальному випадку в розмірі від 34 до 51 грн.

Якщо ви несвоєчасно подали або взагалі не подали Податковий розрахунок або тільки додаток 4 ДФ до нього (оскільки в питанні йшлося про 4ДФ), то формально вам дійсно загрожує штраф 1020 грн. Але цей штраф на час карантину не застосовується (детальніше див. с. 17). Звільнення від штрафних санкцій почало діяти із звітності за 1 квартал 2020 року. Наприклад, якщо ви подали форму № 1ДФ за цей період із запізненням або не подали зовсім, то штрафи вам не загрожують.

Але адмінштрафи штрафний мораторій обійшов стороною. Тому вони застосовуються в загальному порядку, незважаючи на карантин. У тому числі й за неподання Податкового розрахунку.

І тут якраз цікавим буде наступне роз’яснення податківців.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі