Теми статей
Обрати теми

Індексуємо зарплату за квітень 2021 року

Руда Тетяна, шеф-редактор журналу «Оплата праці»
Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.

Увага! Сьогодні розповімо, як індексувати зарплату за майбутній місяць — квітень 2021 року. Тому якщо ви хочете проіндексувати зарплату поточного місяця березня-2021 і дізнатися суму індексації для нього — зверніться до таблиці з індексами для проведення індексації грошових доходів за березень 2021 року (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 15, с. 25). У ній ви знайдете як коефіцієнти індексації, так і готові суми індексації за березень.

А ось для майбутнього місяця — квітня 2021 року пропонуємо скористатися нижченаведеною таблицею. На квітневу індексацію впливає індекс інфляції за лютий 2021 року. Він становить 101,0 %.

Нагадаємо, що зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму для працездатної особи. У квітні 2021 року цей показник становить 2270 грн. Тобто індексації підлягає зарплата в межах 2270 грн. Суму, що перевищує цю межу, не індексують.

Коефіцієнти індексації і суми поточної індексації за КВІТЕНЬ 2021 року

img 1

Нагадаємо, як користуватися таблицею.

Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за займаною посадою працівника — січень 2020 року. Отже, якщо квітень він відпрацює повністю (на повній ставці, усі робочі дні/години відпрацьовано), то сума поточної індексації — 161,17 грн (значення на перетині рядка «2020 — Сума» з графою «Січень»). Її ми отримали так: 2270 грн х 7,1 % = 161,17 грн.

Проте зауважте! У разі неповного робочого часу або ж не повністю відпрацьованого місяця індексацію слід виплачувати пропорційно відпрацьованому часу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі