№23

Податки & бухоблік, березень, 2021/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Повідомлення про прийняття на роботу: як не помилитися? Вже не перший рік роботодавці подають до податкової служби Повідомлення про прийняття працівників на роботу (далі — Повідомлення). Правила його подання нескладні, але їх застосування на практиці викликає чимало запитань. Крім того, Повідомлення завжди у центрі уваги, оскільки роботодавці не хочуть потрапити на штрафи за його неподання або несвоєчасне подання. Наша стаття допоможе розібратися з основними правилами та нюансами заповнення й подання Повідомлення та уникнути проблем, пов’язаних із цим.
  • Беремо авто у фінлізинг Якщо договір користування авто містить ознаки фінансового лізингу (оренди), то одразу за фактом отримання (підписання акта приймання-передачі) зараховуємо його на баланс. За якою вартістю? Коли починати амортизувати лізингове авто в обліку? Які платежі і податки доведеться платити? Що нового буде за Законом № 1201*? Про це просто зараз.
  • Продовжуємо оренду після поліпшень Необхідність продовження договору оренди може постати у будь-який момент. Але що як орендар провів поліпшення об’єкта, узятого в оренду (з відома орендодавця, без компенсації)? Як вплине продовження оренди вже поліпшеного об’єкта на облік у сторін? Про це зараз і поговоримо.
  • СільгоспЄП: проблеми з КОАТУУ Підприємство подало в податкову документи для переходу у 2021 році на єдиний податок групи 4 (сільгоспЄП). Зокрема, загальну податкову декларацію на поточний рік та декларацію за місцем розташування земельної ділянки. За кожною декларацію було отримано й другу квитанцію. У загальній декларації був неправильно зазначений код за КОАТУУ (зазначили код за місцем розташування земельної ділянки, а не головного офісу). З цієї причини податківці відмовили у прийнятті декларації і переході на сільгоспЄП. Чи можливо подати уточнюючу декларацію або є якісь інші методи виправлення ситуації, щоб перейти на ЄП?
  • Коли податковий борг не привід покинути лави спрощенців Підприємець — платник ЄП групи 2 випадково перерахував у бюджет на 200 грн менше авансового внеску з єдиного податку за лютий 2020 року. За наступні місяці 2020 року суму ЄП сплачував правильно. Тільки через рік (у лютому 2021 року) виявив, що за ним висить податковий борг у сумі 200 грн. Борг одразу погасив. З якої дати ФОП мав покинути ЄП через наявність податкового боргу?
  • Письмові пояснення під час перевірок Просити документи і пояснення під час перевірки — звичайна практика для податківців. Але це право заграло новими барвами. «Щасливці», що потрапили до плану-графіка перевірок*, уже говорять про те, що фіскали заздалегідь попереджають: вимагатимемо письмові пояснення. Готуйтеся, мовляв. Що ж це за нові барви такі? Розповідаємо.
  • Індексуємо зарплату за квітень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 роки виплачено в березні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати у разі погашення боргів у лютому 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 15, с. 26.
  • Повідомлення про прийняття на роботу та квитанція № 2* Підприємство уклало трудовий договір та оформило його наказом. Повідомлення про прийняття на роботу направлено податковому органу вчасно, що підтверджує дата на квитанції № 1. Проте через технічні проблеми на сервері ДПСУ квитанція № 2 прийшла із запізненням на 2 дні, тобто вже після допуску працівника. Чи порушило підприємство вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП щодо допуску працівника до роботи?
  • Сервіс InfoTAX — податки у смартфоні Діджиталізація підбирається ближче й до платників. Із листопада минулого року ДПСУ запустила новий електронний сервіс під назвою «InfoTAX*». З його допомогою суб’єкти підприємництва зможуть швидко й зручно отримувати багато потрібної інформації, прискорити і спростити сплату податків, взаємодіяти з контролюючими органами дистанційно. Очікується, що спілкування з податківцями стане ще комфортнішим! Які можливості відкриваються для платників, зараз дізнаємося.
  • ПН-кульбіт: з коли застосовувати нову форму? Наказ Мінфіну від 01.03.2021 р. № 131
  • Зустрічайте новий перелік ризикових товарів Наказ ДПСУ від 11.03.2021 р. № 277
  • Постачання поза розподілом і розрахунок ЧВ За матеріалами категорії 101.24 Бази знань
  • Відшкодовуєте втрати сільгоспвиробництва місцевим радам? Прибуткових різниць немає! Лист ДПСУ від 10.02.2021 р. № 474/ІПК/99-00-18-04-02-06
  • Експорт товару: дата визнання доходу Підприємство (компанія А) імпортує товар. МД оформлена 22.02.2021 р. Товар передано перевізникові (компанія C) 23.02.2021 р. Перетин кордону — 23.02.2021 р. Вантаж доставлено покупцеві (компанія В) 24.02.2021 р. Умова постачання (Інкотермс) — CІР. У контракті нічого не сказано про момент передачі права власності. Якою датою відобразити дохід?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі