Теми статей
Обрати теми

Повідомлення про прийняття на роботу та квитанція № 2*

Коновалова Олена, заступник директора Департаменту - начальник відділу з питань трудових відносин Держпраці
Підприємство уклало трудовий договір та оформило його наказом. Повідомлення про прийняття на роботу направлено податковому органу вчасно, що підтверджує дата на квитанції № 1. Проте через технічні проблеми на сервері ДПСУ квитанція № 2 прийшла із запізненням на 2 дні, тобто вже після допуску працівника. Чи порушило підприємство вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП щодо допуску працівника до роботи?

* Див. також статтю «Повідомлення про прийняття на роботу: як не помилитися?» цього номеру.

Ні, не порушило. Частиною 3 ст. 24 КЗпП установлено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом роботодавця, та повідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу.

У загальному випадку таке Повідомлення подається за формою, затвердженою постановою КМУ від 17.06.2015 р. № 413. Виняток — прийняття на роботу члена виконавчого органу госптовариства, керівника підприємства. Щодо таких осіб повідомленням про прийняття на роботу є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань.

Повідомлення про прийняття на роботу можна подати одним із таких способів: (1) засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб; (2) на паперових носіях разом із копією в електронній формі; (3) на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

У разі подання Повідомлення засобами електронного зв’язку роботодавці керуються Порядком, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 р. № 557 (далі — Порядок № 557).

Після відправлення електронного документа роботодавці отримують:

— квитанцію № 1 — електронне повідомлення, що засвідчує факт і час отримання електронного документа в момент такого отримання. Квитанція № 1 формується за результатами автоматизованої перевірки отриманого електронного документа та повідомляє про результати такої перевірки. У разі негативних результатів автоматизованої перевірки у квитанції № 1 повідомляється про неприйняття електронного документа із зазначенням причин. У такому випадку квитанція № 2 не формується. Якщо на електронну адресу роботодавця не надійшла квитанція № 1, то документ вважається неодержаним;

— квитанцію № 2 — електронне повідомлення, що засвідчує факт і час прийняття/неприйняття чи реєстрації електронного документа.

У разі наявності квитанції № 2 про прийняття електронного документа датою та часом його прийняття (реєстрації) контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у квитанції № 1 (п. 11 розд. ІІ Порядку № 557).

Підсумуємо. Частина 3 ст. 24 КЗпП вимагає від роботодавця повідомити податкові органі про факт укладення трудового договору до моменту допуску працівника до роботи. Факт та час отримання такого повідомлення фіксується в квитанції № 1.

Якщо в квитанції № 1 зазначений позитивний результат автоматизованої перевірки електронного Повідомлення, проте квитанція № 2 надійшла із запізненням і працівник був допущений до роботи після отримання квитанції № 1, але до моменту отримання квитанції № 2, то вважається, що такий роботодавець виконав вимоги ч. 3 ст. 24 КЗпП щодо повідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу.

Тож у цьому випадку відповідальність, визначена ст. 265 КЗпП до роботодавця та ч. 1 ст. 41 КпАП до його посадових осіб за неповідомлення податкового органу про прийняття працівника на роботу до його фактичного допуску, не застосовується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі