Теми статей
Обрати теми

Що буде у листопаді

Великі платники податку. Не пізніше 15 листопада 2021 року суб’єкти господарювання, які на 2022 рік включені до Реєстру великих платників податку (ВПП), мають подати фіскалам заяву за ф. № 1-ОПП. Подавати таку заяву слід до одного з контролюючих органів, наведених на зворотному боці повідомлення про включення підприємства до Реєстру ВПП на наступний календарний рік. Таке повідомлення суб’єкти господарювання, які у наступному році вважатимуться ВПП, мали отримати від фіскалів до 15 жовтня.

При цьому пам’ятайте: подавати заяву за ф. № 1-ОПП слід не всім ВПП, а тільки тим, які перебувають на обліку в іншій податковій, ніж та, що здійснює супроводження ВПП і вказана на зворотному боці повідомлення про включення підприємства до Реєстру ВПП.

Обов’язкова вакцинація. З 8 листопада набуває чинності наказ МОЗ від 04.10.2021 № 2153, яким визначено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням. МОЗ вважає, що обов’язково мають вакцинуватися від коронавірусу працівники:

— центральних органів виконавчої влади та місцевих держадміністрацій та їх структурних підрозділів;

— закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Скраплений газ. З 5 листопада 2021 року таки починає діяти Технічний регламент щодо вимог до газу скрапленого для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей, затверджений постановою КМУ від 29.07.2020 № 667. Введення в дію цього Регламенту переносилося двічі. І от нарешті його таки вирішили запровадити.

Його норми починають поширюватися на скраплений газ, випущений в обіг з 5 листопада. Щодо газу, який був випущений до 5 листопада та показники якості якого не відповідають усім чи окремим вимогам вищезгаданого Техрегламенту, то він може перебувати в обігу протягом 6 місяців починаючи з цієї дати.

Свинець. З 7 листопада починає діяти Технічний регламент обмеження використання свинцю у лакофарбових матеріалах і сировинних компонентах (постанова КМУ від 28.04.2021 № 432). Він починає застосовуватися до тих лакофарбових матеріалів і сировинних компонентів, які введені в обіг з цієї дати. Ті, що були введені до цієї дати і не відповідають усім чи окремим вимогам цього Техрегламенту, можуть бути представлені на ринку протягом одного року.

ВЕЗ «Крим». 21 листопада 2021 року втрачає чинність Закон України «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» від 12.08.2014 № 1636-VII.

Але втрата ним чинності не говорить, що правила здійснення діяльності осіб, які мають податкову адресу та/або об’єкти оподаткування на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя, зміняться.

Річ у тім, що з 21 листопада набирають чинності закони України від 01.07.2021 № 1617-IX, 1618-IX та № 1619-IX, якими відновлюються всі передбачені скасованим Законом правила, в тому числі і правила оподаткування вищезгаданих осіб тощо.

Валюта. З 21 листопада банки не будуть приймати готівкову іноземну валюту держави-окупанта для зарахування на вкладні (депозитні) рахунки фізосіб (постанова НБУ від 08.10.2021 № 103).

Медогляди. Роботодавці мають до кінця листопада (а саме до 1 грудня) подати до управління Держпраці заявку щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в наступному році.

БЕБ. Не пізніше 25 листопада має почати свою діяльність Бюро економічної безпеки (БЕБ). Саме таку граничну дату запуску БЕБ прописано у Законі України від 28.01.2021 № 1150-IX.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі