№87

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 87 Інші номери журналу ›
  • «Читаємо» електронний лікарняний Лікар визнав працівника тимчасово непрацездатним. Створив та підписав медвисновок. У Реєстрі листків непрацездатності працівника ідентифіковано як застраховану особу. Лікарняний створено. Він з’явився в особистому кабінеті страхувальника-роботодавця. Що цікавого можна побачити, якщо відкрити е-лікарняний? Як правильно «читати» електронний лікарняний? Відповіді на ці запитання ви знайдете в нашій статті.
  • Нерезидентська процентна різниця: зменшуємо фінрезультат Про те, коли і як спрацьовує збільшуюче коригування за процентами на користь нерезидентів, ви вже знаєте (див. «Податки & бухоблік», 2021, № 85, с. 13). Між тим нерезидентські проценти, що не взяли участі в прибутковому обліку, не згорають назавжди. У подальших податкових періодах частина з них все-таки може зіграти в зменшення фінрезультату. За яких умов це можливо і в яких межах, давайте з’ясуємо.
  • Звітність тих, хто працює з рідинами для електронних сигарет До нас вже неодноразово звертались читачі, які займаються виробництвом, імпортом, оптовою та роздрібною торгівлею рідинами, що використовують в електронних сигаретах (далі — ЕС). Зокрема, у них виникають запитання щодо того, яку звітність і до яких органів вони зобов’язані подавати, здійснюючи такі види діяльності? А також чи є особливості заповнення такої звітності? Давайте розбиратися разом.
  • Правила організації надомної роботи Поняття надомної праці не нове для українського законодавства. Проте його правове регулювання вже давно відставало від сучасних реалій. Адже Кодекс законів про працю — це доволі застарілий документ, якому у 2021 році виповнюється 50 років. У ювілейний рік правила запровадження надомної роботи було оновлено. Отже, пропонуємо за допомогою нашої статті вивчити осучаснені правила організації надомної роботи.
  • Міняємо шини на машині Як швидко промайнули теплі днинки ☺. Холоднішає — час кутатися в теплі речі, а наші автомобілі перевзувати в зимову гуму. І так щороку. Ну, зі своїм гардеробом ми якось розберемося, а тут згадаємо важливі моменти обліку сезонної заміни шин на автомобілі. І розпочнемо із загальної інформації про шини.
  • Як працювати в червоній зоні Ситуація знову погіршується. Червона зона карантину нестримно розповзається. Знову під удар потрапляють не лише звичайні люди, але й бізнес. У цій статті розберемося з актуальними обмеженнями червоної зони: кому можна працювати, а кому — не можна. Також освіжимо в пам’яті штрафні санкції за «карантинні» порушення.
  • Тестування на COVID-19: як компенсувати витрати працівнику Працівник підприємства зробив ПЛР-тест на COVID-19. Чи може підприємство компенсувати йому понесені витрати? Як краще таку компенсацію оформити? Які податкові наслідки такої компенсації (ПДФО, ВЗ, ЄСВ)?
  • Що буде у листопаді
  • Бухгалтерський тест за жовтень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми жовтневих номерів.
  • Чим запам’ятався жовтень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі