Теми статей
Обрати теми

Зарплата в інвалюті: техніка виконання

Вороная Наталія, експерт з кадрових і податкових питань
Ви вже знаєте, що законодавство не забороняє встановлювати зарплату працівників у прив’язці до інвалюти. Головне, щоб виплата здійснювалася у гривні. Але як правильно проводити перерахунок? Який курс слід застосовувати? Як оформити штатний розпис? Відповіді на ці запитання читайте далі.

Курс перерахунку

Особливості перерахунку доходів в іноземній валюті регулюють п. 164.4 ПКУ та ч. 1 ст. 9 Закону № 2464.

Відповідно до п. 164.4 ПКУ при нарахуванні доходів, отриманих у вигляді валютних цінностей або активів, вартість яких виражена в інвалюті, такі доходи перераховуються у гривню за валютним курсом НБУ, що діє на момент їх нарахування. Саме ця сума використовуватиметься для обчислення бази оподаткування ПДФО та ВЗ (див. консультацію з категорії 103.02 БЗ).

Щодо ЄСВ від сум, виражених в інвалюті, то абзац другий ч. 1 ст. 9 Закону № 2464* вимагає застосовувати курс НБУ на день обчислення цього внеску.

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Але зазвичай роботодавці нараховують зарплату не в інвалюті, а у гривні вже після проведення перерахунку. А для такого варіанта законодавець жодних спецправил не визначив.

Мінсоцполітики у листі від 22.08.2013 № 923/13/84-13 рекомендувало при встановленні зарплати у прив’язці до іноземної валюти здійснювати перерахунок за курсом НБУ, що діє на момент нарахування зарплати.

Проте вважаємо, що зовсім не обов’язково застосовувати саме цей курс. Перерахунок може здійснюватися за:

— курсом НБУ на будь-яку дату місяця, за який нараховується зарплата;

— курсом будь-якого комерційного банку на певну дату;

— будь-яким іншим курсом гривні до валюти, у якій встановлено розмір зарплати працівника. Наприклад, це може бути прогнозний курс гривні до долара США, що використовувався для формування держбюджету України на відповідний рік.

Головне, щоб була чітка домовленість сторін трудового договору та детальна документальна фіксація порядку проведення перерахунку

Це допоможе надалі уникнути спорів про розміри виплат.

Увага! На наш погляд, для роботодавця краще використовувати курс гривні до інвалюти, установлений на перше (а не на останнє!) число місяця, за який нараховується зарплата. Чому?

Це дозволить зняти питання правильності обчислення суми:

заробітної плати за першу половину місяця (авансу). Нагадаємо: її розмір не повинен бути менше оплати за фактично відпрацьований час із розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника. Якщо тарифну ставку (посадовий оклад) працівника встановлено в іноземній валюті, для обчислення суми авансу знадобиться курс гривні до інвалюти. Водночас при виплаті авансу в середині місяця курс на кінець цього місяця ще не відомий;

виплат, що здійснюються при проведенні остаточного розрахунку з працівником. Тут виникає та ж складність — при звільненні працівника не в останній день місяця ви не знатимете курсу, за яким необхідно здійснити перерахунок зарплати працівника у гривню, якщо зафіксували перерахунок на останній день місяця.

Майте на увазі: також проблемним є встановлення курсу перерахунку на дату виплати. Так, у цьому випадку визначити розмір авансу чи суму остаточного розрахунку буде не складно. Але за яким курсом нараховувати зарплату наприкінці місяця, якщо першу її частину вже виплачено в аванс, а другу — буде виплачено лише наступного місяця (і невідомо, за яким курсом)? Як розрахувати зарплатні податки у такій ситуації? Питань не буде, лише якщо нарахування та виплата зарплати відбуваються в один день. Тому такий варіант краще у колективному чи трудовому договорі не прописувати.

Важливо! Рекомендуємо зафіксувати у трудовому (або колективному) договорі, що курс перерахунку не може бути нижчим за курс, за яким заробітна плата виплачувалася в попередньому місяці, встановивши таким чином нижню межу суми окладу (тарифної ставки). Для чого це необхідно, читайте у статті «Зарплата в інвалюті: чи це законно?» // «Податки & бухоблік», 2022 № 72 .

Зауважимо, що описані вище проблеми могли не торкнутися тих, хто у воєнний період прив’язав зарплату до долара США та здійснює перерахунок за курсом НБУ. Адже за час війни курс НБУ гривні до долара США коригувався лише один раз. Але такий стан речей може змінитися будь-якої миті.

А тепер проілюструємо на прикладі, як здійснюється перерахунок зарплати, встановленої в іноземній валюті, у гривню.

Приклад. Працівника прийнято на роботу 01.09.2022. У трудовому договорі, укладеному із працівником, зазначено, що його оклад становить 500 євро. При цьому нарахування та виплата зарплати здійснюються у національній валюті України з перерахунком за курсом НБУ на перший день місяця, за який вона виплачується, але не нижче за курс, за яким виплата здійснювалася у попередньому місяці. Доплат, надбавок, премій немає.

Курс НБУ гривні до євро на 01.09.2022 становив 36,5704 грн/€.

Курс НБУ на 01.10.2022 (умовно):

— варіант 1: 36,5401 грн/€;

— варіант 2: 36,5803 грн/€.

За умови, що працівник відпрацював усі робочі дні, встановлені графіком роботи підприємства, за вересень 2022 року йому буде нараховано основну зарплату у сумі:

500 х 36,5704 = 18285,20 (грн).

Виходячи з цієї суми визначають ПДФО, ВЗ та ЄСВ.

Припустимо, що жовтень 2022 року також повністю відпрацьований працівником.

Варіант 1. Курс НБУ на 01.10.2022 (36,5401 грн/€) нижче встановленого НБУ на 01.09.2022 (36,5704 грн/€). Отже, працівнику має бути нараховано основну зарплату за жовтень 2022 року, виходячи з курсу, за яким розраховувалася вереснева зарплата (36,5704 грн/€). Таким чином, за жовтень працівнику буде нараховано основну зарплату у сумі 18285,20 грн.

Варіант 2. Курс НБУ на 01.10.2022 (36,5803 грн/€) збільшився порівняно з курсом на 01.09.2022 (36,5704 грн/€). Тому перерахунок здійснюємо за новим курсом. Таким чином, основна зарплата працівника за жовтень 2022 року становитиме:

500 х 36,5803 = 18290,15 (грн).

Що відображати у штатному розписі?

На сьогодні форму штатного розпису затверджено лише для бюджетних підприємств, установ та організацій. Інші суб’єкти господарювання розробляють таку форму самостійно, виходячи зі структури підприємства, Положення про оплату праці, чисельності працівників тощо.

А якщо так, то ніхто не забороняє роботодавцю проставити у штатному розписі оклади в іноземній валюті. При цьому у виносці або у примітці слід зазначити, що за цією професією (посадою, роботою) оклад (тарифну ставку) встановлено в інвалюті, та навести порядок перерахунку у гривню.

Якщо ви здійснюєте перерахунок зарплати у гривню за курсом, установленим на перше число місяця, можна розділити графу з окладами (тарифними ставками) на дві. В одній із них навести оклади (тарифні ставки) в інвалюті, у другій — у гривні. При цьому у виносці або у примітці також рекомендуємо зазначити курс, відповідно до якого проведено перерахунок. Але зауважте, що за такого підходу практично щомісяця доведеться перезатверджувати штатний розпис у зв’язку зі зміною курсу.

А ось зазначати у штатному розписі лише перераховані у гривню оклади, на наш погляд, не варто. Справа у тому, що найменування посади працівника та його оклад (тарифну ставку) у трудовому договорі (наказі про прийняття на роботу) наводять відповідно до штатного розпису. Якщо у штатному розписі оклад (тарифну ставку) працівника зазначено у гривнях, а у трудовому договорі та/або наказі про прийняття на роботу — в інвалюті, то є невідповідність у документальному оформленні трудових відносин. І це може викликати питання під час перевірки.

Висновки

  • У трудовому чи колективному договорі слід чітко зафіксувати курс перерахунку зарплати, встановленої в іноземній валюті, у гривню.
  • Для роботодавця краще використовувати курс гривні до інвалюти, встановлений на перше число місяця, за який нараховується зарплата.
  • У штатному розписі оклади можуть бути наведені в іноземній валюті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі