Теми статей
Обрати теми

Облік зменшення кількості насіння соняшнику після доробки

Децюра Сергій, податковий експерт
Податки & бухоблік Липень, 2023/№ 58
Друк
Підприємство займається придбанням соняшнику для подальшої переробки на власних потужностях для отримання олії та шроту. Придбане насіння соняшнику передається на елеватор для зберігання. Там насіння доробляться і поміщається на зберігання. Через доробку обсяг переданого насіння зменшується з одночасною зміною його якісних характеристик. Як правильно відображати такі втрати сировини в обліку?

Доробка — складова виробництва

Перед тим, як підприємство переробить придбане насіння соняшнику в олію та шрот, таке насіння слід довести до необхідних якісних кондицій. Якщо цього не зробити, то отримана від переробки продукція буде неналежної якості.

Щоб довести насіння соняшнику до встановлених стандартів якості, суб’єкт господарювання має здійснити

сукупність технологічних операцій, спрямованих на забезпечення або поліпшення (у разі потреби) встановлених показників якості

Отже, доробка є одним із підготовчих процесів до переробки зерна (насіння соняшнику).

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa
Powered by
Factor Web Solutions

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі