Теми статей
Обрати теми

Сумісник та відпустка по вагітності та пологах

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Ситуація. Працівниця прийнята на роботу за сумісництвом. Їй надано лікарняний листок у зв’язку з вагітністю та пологами, який буде оплачений за основним місцем роботи. А що роботи роботодавцю за сумісництвом? Чи надавати таку відпустку, якщо оплати не буде? Що в табелі обліку робочого часу? Як відображати цей безоплатний період в Об’єднаній звітності? Вам також цікаві відповіді на ці запитання? Тоді приєднуйтесь до розмови.

Проблема ситуації

З 01.01.2023 допомогу по вагітності та пологах застрахованим особам надають за основним місцем роботи або за місцем роботи за сумісництвом. Це прямо зазначено в абзаці другому ч. 1 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV.

У своїх роз’ясненнях пенсійники зазначають, що з урахуванням приписів абзацу першого ч. 1 ст. 22 зазначеного Закону, пріоритетним є надання допомоги за основним місцем роботи працівника. І тільки в разі нереалізації такого права за основним місцем роботи допомога надається за сумісництвом (див. лист ПФУ від 16.01.2023 № 1468-1025/Я-03/8-2800/23).

Отже, у ситуації, коли листок непрацездатності по вагітності та пологах видано особі, яка має основне місце роботи та місце роботи за сумісництвом, в більшості випадків він буде оплачений саме за основним місцем роботи. Хоча допускаємо, що може бути й зворотна ситуація, наприклад, якщо працівниця продовжить працювати за основним місцем роботи, а не скористається правом на оформлення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами.

З оплатою зрозуміло. А що з відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами?

Право на відпустку

Тут керуємося Законом України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР, а саме ст. 17 цього Закону. У ній зазначено, що відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами надається на підставі медичного висновку.

Підстав не надавити відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами лише тому, що вона не оплачується, ми не вбачаємо

Звісно, вимагати від працівниці медичний висновок для надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами не потрібно. У ньому є конфіденційна інформація, що не призначена для очей роботодавця.

Для того, щоб надати відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, роботодавцеві за місцем роботи за сумісництвом достатньо мати електронний листок непрацездатності з причиною непрацездатності «вагітність та пологи» або ж у разі видачі листка непрацездатності у формі документа на папері — його копію, засвідчену підписом керівника і скріплену печаткою (у разі наявності) за основним місцем роботи.

Також не зайвою тут буде заява від працівниці про надання їй відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами з відповідної дати.

У табелі обліку використання робочого часу таку неоплачувану відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами позначаєте звичним кодом «ВП» (цифровий код «16»)

Проте ніхто не заважає для цього випадку придумати власне кодування та зафіксувати його у внутрішніх документах роботодавця, що унормовують питання ведення табеля обліку робочого часу на підприємстві (у ФОП).

Об’єднаний звіт

Трудовий Д5. Початок та закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами обов’язково зазначаємо в Д5 Об’єднаного звіту. Той факт, що ця відпустка не буде оплачена, не має значення.

ЄСВшний Д1. На наш погляд, у Д1 період тимчасової непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами слід відображати в загальному порядку. Тобто в Д1 за місяць, на який припадає початок відпустки у зв’язку з вагітністю, формуєте на працівницю рядки з кількістю днів відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, що припадають на відповідний місяць такої відпустки. При цьому графи 16, 17 та 20 не заповнюєте, оскільки допомога не нараховувалася. У графі 08 за рядками з днями відпустки зазначаєте код КЗО:

— «42» — якщо у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами йде працівниця, до бази нарахування якої застосовується ставка ЄСВ 22 %;

— «43» — для працівниці з інвалідністю (ЄСВ 8,41 %).

Приклад. Працівниця прийнята на роботу за сумісництвом (зовнішнє сумісництво). Їй надано лікарняний листок у зв’язку з вагітністю та пологами з 27.03.2023 на 126 календарних днів. У березні працівниці було нараховано зарплату за фактично відпрацьований час у сумі 5000 грн (ЄСВ — 1100 грн). Допомога по вагітності та пологах буде нарахована за основним місцем роботи.

За місцем роботи за сумісництвом видано наказ про надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами від 24.03.2023 № 27/ос.

Роботодавець сформує на працівницю в Д5 за І квартал 2023 року рядок із датою початку відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (графа 10) та підставою для її надання (графа 16), так, як це показано на рис. 1. У графі 07 код категорії «5» — особи, яким надано відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами.

Зверніть увагу на те, що у разі відображення такої події кадрові графи 13 — 15 Д5 Розрахунку не заповнюємо.

img 1

завантажити файл

Також дні відпуски у зв’язку з вагітністю та пологами слід зазначити в Д1. Навіть не зважаючи на те, що нарахувань допомоги не було (див. рис. 2).

img 2

завантажити файл

Висновки

  • Роботодавець за сумісництвом на підставі лікарняного листа з причиною непрацездатності «вагітність та пологи» надає відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, навіть якщо допомога не нараховується.
  • У Д1 та Д5 безоплатну відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на наш погляд, слід відображати за загальними правилами. У Д5 зазначаємо початок та закінчення відпустки. У Д1 кількість днів відпустки та кількість днів у трудових відносинах.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі