Теми статей
Обрати теми

Дія Сіті та лікарняні

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Лист Пенсійного фонду України від 21.04.2023 № 15806-17907/У-03/8-2800/23

Висновок документа

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності в розрахунку на місяць, що виплачується працівникам та гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті, не має перевищувати розміру мінімальної зарплати, встановленої в останньому місяці розрахункового періоду

Проблема ситуації. Наймані працівники та гіг-спеціалісти резидента Дія Сіті є особами, які підлягають страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (див. ч. 1 ст. 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV, далі — Закон № 1105). Тож у разі настання страхового випадку такі особи мають право на оплату листка непрацездатності та отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності з урахуванням обмежень, установлених зазначеним Законом.

Розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності застрахованій особі, яка є працівником чи гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті, визначають із суми заробітної плати (доходу), з якої фактично сплачено страхові внески, незалежно від страхового стажу.

При цьому ч. 3 ст. 17 Закону № 1105 встановлено, що сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) в розрахунку на місяць, що виплачується працівникам та гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті, не має перевищувати розмір заробітної плати (доходу) таких осіб, з якого фактично сплачено страхові внески.

Зауважимо, що Законом № 1105 не визначено, за який місяць (останній місяць розрахункового періоду або місяць настання страхового випадку тощо) слід використовувати розмір заробітної плати, з якої сплачувався ЄСВ, як обмеження суми допомоги. Відсутні з цього приводу пояснення і в Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженому постановою КМУ від 26.09.2001 № 1266 (ср. ).

Тож ми вирішили звернутися до Пенсійного фонду з запитом та дізнатися його думку щодо озвученої проблеми.

Що сказав ПФУ? Що він з нами погоджується. Це питання дійсно ні в Законі № 1105, ні в Порядку № 1266 не врегульовано. Тож пропонує Пенсійний фонд діяти за аналогією з визначенням загального максимального обмеження за сумою лікарняних, що встановлене для працівників звичайних роботодавців.

Пояснимо. За загальним правилом допомога по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) в розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачено страхові внески. При цьому суму допомоги за місяць порівнюємо з максимальною величиною бази нарахування ЄСВ, що діяла в останньому місяці розрахункового періоду.

Тож і у випадку з обмеженням за сумою лікарнях, установленим для працівників та гіг-спеціалістів резидента Дія Сіті, логічно для порівняння використовувати зарплату (дохід), з якого сплачено ЄСВ в останньому місяці розрахункового періоду.

Враховуючи, що резидент Дія Сіті, який у календарному місяці відповідав вимогам, повинен сплачувати ЄСВ з зарплати найманих працівників та винагороди гіг-спеціалістів за виконання робіт (надання послуг) за гіг-контрактами у розмірі мінімального страхового внеску, ПФУ пропонує обмежувати суму допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) в розрахунку на місяць, що нарахована таким особам, розміром мінімальної заробітної плати, встановленої в останньому місяці розрахункового періоду.

Таким чином, якщо у працівника чи гіг-спеціаліста резидента Дія Сіті тимчасова непрацездатність тривала повний календарний місяць чи більше, то дотримуєтесь такого алгоритму.

1. Лікарняні розподіляєте за місяцями, за які вони нараховані.

2. Суму лікарняних, що нараховані за повний календарний місяць тимчасової непрацездатності, порівнюєте з розміром мінімальної заробітної плати, що діяла в останньому місяці розрахункового періоду.

3. Якщо сума розподілених лікарняних за повний календарний тимчасової непрацездатності:

— вища за мінзарплату, то обрізуєте її до розміру мінзарплати;

— нижча за суму мінзарплати, то враховуєте її в фактичній сумі.

Якщо ж лікарняні нараховано за частину місяця, то порівняльні розрахунки не проводите.

Лист Пенсійного фонду, який сьогодні коментуємо, наводимо нижче.

Лист Пенсійного фонду України від 21.04.2023 № 15806-17907/У-03/8-2800/23

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі