Теми статей
Обрати теми

Повідомлення про виплату лікарняних: спроба 2

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Про те, що Пенсійний фонд зайнявся повідомленням про виплату коштів застрахованим особам, ми вже писали в статті «ПФУ: Повідомлення про виплату коштів та корегування заяви-розрахунку» // «Податки & бухоблік», 2023, № 80. Та протрималося повідомлення на порталі ПФУ недовго. І ось друга спроба.

Чи все вдалося у ПФУ з другої спроби? Не зовсім. Станом на 30.10.2023 траплялися випадки некоректного відображення дати виплати в сформованому повідомленні. На гарячій лінії ПФУ запевняють, що вже знають про цю помилку й оперативно виправлять.

А поки що розбираємося, де те повідомлення знайти та як сформувати й подати.

Для того, щоб сформувати повідомлення, заходимо в особистий кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг ПФУ (portal.pfu.gov.ua).

Крок 1. На головній сторінці на панелі зліва обираємо розділ «Заяви-розрахунки». Визначаємо параметри пошуку заяв-розрахунків. Натискаємо «Пошук».

img 1

Крок 2. Із запропонованого списку обираємо Заяву-розрахунок зі статусом «Оплачено». Натискаємо піктограму з оком (переглянути).

img 2

Крок 3. У вікні з заявою-розрахунком, що спливе, спускаємося вниз та натискаємо «Створити повідомлення».

img 3

Починаємо працювати з запропонованим списком лікарняних.

За рядком з листком непрацездатності, за яким проведені виплати, натискаємо піктограму з олівцем.

img 4

У вікні, що спливе, зазначаємо дату виплати та виплачену суму за рахунок Фонду. Після чого натискаємо «Продовжити».

img 5

Знову потрапляємо до списку лікарняних й обираємо наступний листок непрацездатності, за яким проведена виплата та який буде включено до повідомлення про виплату коштів. Тобто в одне повідомлення можна включити лікарняні з однієї заяви-розрахунку.

Крок 4. Після того, як всі листки непрацездатності, за якими проведено виплату коштів працівникам, з однієї заяви-розрахунку оброблено, натискаємо «Сформувати повідомлення».

Крок 5. Перевіряємо сформоване повідомлення про виплату коштів. Ще раз звертаємо вашу увагу на дати виплати в сформованому повідомленні. Якщо у вас формується повідомлення з помилкою в даті, рекомендуємо зачекати з поданням повідомлення до її усунення.

Крок 6. Якщо інформація в повідомленні про виплату коштів відповідає дійсності, натискаємо «Підписати та відправити до ПФУ».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі