№88

Податки & бухоблік, листопад, 2023/№ 88 Інші номери журналу ›
  • Повідомлення про виплату лікарняних: спроба 2 Про те, що Пенсійний фонд зайнявся повідомленням про виплату коштів застрахованим особам, ми вже писали в статті «ПФУ: Повідомлення про виплату коштів та корегування заяви-розрахунку» // «Податки & бухоблік», 2023, № 80. Та протрималося повідомлення на порталі ПФУ недовго. І ось друга спроба.
  • Оплата частинами в чеку РРО... і в уяві фіскалів Головні податківці продовжують підносити сюрпризи користувачам РРО/ПРРО. Причому їхні нові вигадки стають дедалі винахідливішими. Тож проаналізуємо черговий шедевр фіскальної думки — консультацію в БЗ 109.06*.
  • ФОП здійснює інтернет-торгівлю: коли діє захист від РРО-штрафів Якщо ФОП займається інтернет-торгівлею, то як визначається місце вчинення порушення для цілей звільнення від РРО-штрафів з 01.10.2023?
  • Податківці донарахували податок на прибуток за минулий рік: що показати в обліку? Податківцями була проведена податкова перевірка. За її результатами підприємству був донарахований податок на прибуток за 2022 рік. Акт перевірки складений в одному періоді (III квартал), а от податкове повідомлення-рішення (ППР) буде пізніше (в IV кварталі). В якому періоді відображати штраф за результатами перевірки? Як в обліку проводити результати перевірки, у т. ч. донарахування податку на прибутку? Чи потрібно уточнювати декларації з податку на прибуток, переподавати фінзвітність?
  • «Пропорційний» ліміт експлатника спецЄП: якщо перевищено у 2023 році За матеріалами категорії 107.01.01 Бази знань*
  • Методика перевірки акцизних питань від ДПСУ Нещодавно головні податківці видали «для своїх» Методику проведення перевірки достовірності, повноти нарахування та сплати акцизного податку, затверджену наказом ДПСУ від 09.10.2023 № 831 (далі — Методика). Нашим читачам цей документ теж може бути корисний. Адже варто знати стратегію і тактику фіскалів щодо перевірок акцизного податку, ліцензування операцій з підакцизними товарами тощо.
  • Пропущено строк судового оскарження, а податкові накладні не розблоковано Заблоковані податкові накладні (ПН) жовтня-2022, січня-2023 навіть після адміноскарження блокувань так і не вийшло розблокувати (скарги податківцями не задоволені). Строки судового оскарження (звернення до суду) вже минули. Податкові зобов’язання в жовтні-2022, січні-2023 за ними задекларували (з відображенням заблокованих ПН у таблиці 1.1 додатка Д1). Якщо наново подавати на реєстрацію ПН, як це вплине на декларації жовтня-2022, січня-2023? Чи не доведеться в таких періодах задвоювати податкові зобов’язання (ПЗ)?
  • Покупець відмовився забирати товар: що робити з товарним обліком ФОП Розглянемо цікаву відповідь, яку надали податківці під час круглого столу, що відбувся у жовтні цього року.
  • Приватний виконавець перерахував стягнені з боржника-контрагента кошти: що в обліку? На рахунок підприємства надійшли кошти після виконання виконавчого провадження. Кошти надійшли з рахунку приватного виконавця (фізична особа), а не від підприємства-боржника. Надійшли: пеня, інфляційні, річні, судовий збір та повернуті кошти, які ми сплатили приватному виконавцю. Всю суму проводити Дт 377 — Кт 719 з вибором як контрагента приватного виконавця?
  • Донарахування ПДФО резидентом Дія Сіті: що у 4ДФ? За матеріалами категорії 103.25 Бази знань*
  • ПДВ-анулювання та «анулюючі» ПЗ за збудованим об’єктом Податківці анулювали ПДВ-реєстрацію за відсутність оборотів протягом 12 місяців. Дізнався про це платник тільки згодом. З цієї причини не нарахували «анулюючі» ПЗ за п. 184.7 ПКУ. На балансі є тільки незамортизована будівля, яку будували власними силами. Податківці направили запит щодо цієї будівлі. Як реагувати на цей запит? З якої суми мають бути нараховані «умовні» податкові зобов’язання (ПЗ) за цієї будівлею? Чи можна ще самостійно донарахувати ПЗ? Чи буде штраф за нереєстрацію «анулюючої» ПН?
  • Що буде у листопаді 2023 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі