Теми статей
Обрати теми

Чи може головбух бути без права підпису звітності?

Амброзяк Наталя, юрист
Підпис на документах = відповідальність. Тож дехто з головних бухгалтерів задумується над тим, як знизити цей тягар. Та й якщо ви — єдиний бухгалтер у юрособи, то це питання так само є актуальним. На практиці спосіб трошки розвантажити себе існує. Це позбавлення (ненадання) головному бухгалтеру/бухгалтеру права підпису, наприклад тієї ж звітності. Чи законний такий стан справ? І якщо так, то як це оформити? Давайте розбиратися ☺.

У чому суть?

Суть відсутності права підпису у головного бухгалтера/бухгалтера* у тому, що звітність та інші документи підписуються виключно директором. Тобто так, ніби головбуха немає на підприємстві. При цьому така посадова особа продовжує виконувати свої трудові функції (зрозуміло, окрім підписання тих чи інших документів).

* Одразу домовимося: у статті далі буде згадуватися головбух. Однак це стосується і, зокрема, єдиного бухгалтера у юрособи.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі