Теми статей
Обрати теми

Заміна ліцензії після зміни назви вулиці

Павленко Олексій, податковий експерт
У зв’язку з масовим перейменуванням вулиць виникає потреба внести зміни до відомостей, які подавалися при отриманні ліцензій. Сьогодні розповімо, як усе відбувається.

«Звичайні» ліцензії

Стосовно ліцензій, які регулюються Законом України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 02.03.2015 № 222-VIII (далі Закон № 222), проблем немає. Є пряма норма (ст. 15 Закону № 222), згідно з якою ліцензіат зобов’язаний повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, протягом строку, встановленого ліцензійними умовами. У разі відсутності ліцензійних умов ліцензіат зобов’язаний повідомляти орган ліцензування про всі зміни даних, зазначених у заяві, документах та відомостях, що додавалися до заяви про отримання ліцензії, протягом одного місяця з дня, наступного за днем їх настання.

Головне, що ліцензія при цьому не підлягає переоформленню. Тому зазвичай якихось наслідків щодо таких, умовно кажучи, «звичайних» ліцензій немає.

Однак процес внесення змін в діючі алко-тютюново-паливні ліцензії (тобто які видаються за Законом № 481*) набагато складніший. І тут читачі на практиці стикаються з різними перешкодами.

* Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.95 № 481/95-BP.

Ситуація: нова назва вулиці, ліцензію змінити треба, але не можна

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі