Теми статей
Обрати теми

Квартальна премія та розрахунок відпускних

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Як уключати квартальну премію до розрахунку відпускних? Відповідь на це запитання ви знайдете в нашій статті. Розберемо все детально на прикладах.

Премії у «грі»

За загальним правилом суми нарахованої зарплати враховуємо у тому місяці, ЗА який вони нараховані. Виняток із цього правила як раз стосується премій, у тому числі за квартал.

При розрахунку середньої зарплати премію за квартал враховуємо в заробіток 3 місяців (місяця нарахування + 2 наступних місяців)

Наприклад, підприємство нараховує премію за І квартал. Залежно від того, коли нараховується така квартальна премія, а саме в першому місяці наступного кварталу, тобто у квітні (рис. 1), чи в останньому місяці поточного кварталу, а саме в березні (рис. 2), залежатиме те, в заробіток яких місяців вона враховуватиметься.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі