Теми статей
Обрати теми

Помилка в Об’єднаному звіті: як виправити?

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Чи є бухгалтери, які за три роки існування Об’єднаного звіту з ПДФО, ВЗ та ЄСВ жодного розу не помилилися при заповненні його граф та рядків? Якщо й є, то це, мабуть, одиниці. Доволі часто помилки виявляє програмне забезпечення при автоперевірці звіту. Але трапляється, що звіт з помилками проходить всі контролі, бухгалтер отримує квитанцію 2 про прийняття і лише потім самостійно виявляє неточності, описки чи помилки. Як діяти в такому випадку? Як усе це виправити? Вам також цікаво знати відповіді на ці запитання? Тоді приєднуйтесь до розмови.

Правила виправлення

У питаннях виправлення помилок, що були допущені в Об’єднаному звіті, який має назву Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі — Податковий розрахунок чи Розрахунок) слід керуватися Порядком № 4*.

* Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку.., затверджений наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4.

Почнемо нашу розмову з загальних правил виправлення помилок, допущених у додатках до Податкового розрахунку.

1. Прийнята звітність, яку необхідно відкоригувати, залишається чинною. Система, за якої наступний звіт затирає попередній, тут не працює. Ви можете лише відкоригувати необхідні реквізити та показники прийнятої звітності.

2. Якщо помилку в поданому звіті виявили та виправляємо:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі