Теми статей
Обрати теми

Виправляємо помилки в Об’єднаному звіті: приклади

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Про правила виправлення помилок в Об’єднаній звітності ми з вами говорили в статті «Помилка в Об’єднаному звіті: як виправити?» // «Податки & бухоблік», 2024, № 10. А зараз пропонуємо розглянути на конкретних прикладах, як ці правила працюють.

Виправляємо помилки в Д5

Приклад 1. Роботодавець подав Податковий розрахунок за ІV квартал 2023 року, а згодом виявив, що в Д5:

1) помилково в рядку з відомостями про прийняття на роботу Петренка Олега Степановича замість його податкового номера та П. І. Б. зазначений податковий номер та П. І. Б. його однофамільця, а саме Петренка Олексія Сергійовича, який давно перебуває з підприємством у трудових відносинах;

2) у рядку, сформованому на працівницю Коваленко Марію Андріївну, в якої закінчилася відпустка для догляду за дитиною до 3 років, у графі 07 замість категорії особи «6» зазначено категорію «4».

Якщо наведені помилки виявлені та виправляються до завершення граничного строку подання звітності за відповідний квартал, підприємство сформує Податковий розрахунок та Д5 до нього з типами «Звітний новий», якщо ж після — з типами «Уточнюючий». Проте незалежно від типу Розрахунку, порядок заповнення коригуючої звітності буде однаковим.

У коригуючому Податковому розрахунку роботодавець заповнить рядки 01 — 05 та 065. У Д5 для:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі