Теми статей
Обрати теми

Як релігійній організації ввезти гуманітарну допомогу з-за кордону?

Вишневський Михайло, податковий експерт
Релігійна організація хоче отримувати гуманітарну допомогу з-за кордону. Чи потрібно реєструватися в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги? Як це зробити?

Так! Вам обов’язково слід зареєструватися у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги (Єдиний реєстр). Далі — докладніше.

Реєстрація отримувача. Завозити гуманітарну допомогу можуть лише отримувачі. А за вимогами ст. 1 Закону України «Про гуманітарну допомогу» від 22.10.99 № 1192-XIV отримувачами гуманітарної допомоги можуть виступати виключно юридичні особи і, зокрема, релігійні організації, зареєстровані у порядку, передбаченому Законом України «Про свободу совісті та релігійні організації» від 23.04.91 № 987-XII.

Статусу отримувача особа набуває лише з моменту автоматичної реєстрації в Єдиному реєстрі (п. 3 Порядку № 953*). Без реєстрації в автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги (АС ГД) особа не може бути отримувачем гуманітарної допомоги. Така

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі