Теми статей
Обрати теми

Оплачувані відпустки в додатках до Податкового розрахунку

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Працівник іде в оплачувану відпустку: щорічну, на дітей, навчальну тощо. Як відобразити цю подію в додатках до Податкового розрахунку? Вам також цікаво знати відповідь на це запитання? Тоді приєднуйтесь до розмови. Про відпустки та відпускні в додатках до Податкового розрахунку говоритимемо прямо зараз.

У цій статті говоримо про оплачувані відпустки, крім відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами та у зв’язку з усиновленням дитини.

Та перш ніж почати нашу розмову, зазначимо, що на практиці звичайні підприємства застосовують два варіанти нарахування відпускних. Відпускні нараховують:

варіант 1 — у тому місяці, в якому їх виплачують;

варіант 2 — у тому місяці, на який припадають календарні дні відпустки.

Зауважимо, що Мінфін не проти застосування таких варіантів нарахування відпускних (див. листи Мінфіну від 23.02.2018 № 35220-07-10/5151 та від 13.10.2017 № 35220-07-2/27938).

Обраний роботодавцем варіант нарахування відпускних впливатиме на порядок їх відображення в Д1 та 4ДФ Податкового розрахунку.

Що стосується трудового Д5, то початок та закінчення оплачуваних відпусток, які ми розглядаємо у цій статті, у ньому не відображають.

Нараховуємо відпускні

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі