Теми статей
Обрати теми

Відпустка без збереження зарплати в додатках до Податкового розрахунку

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Сьогодні, мабуть, на кожному підприємстві є працівники, які перебувають у відпустках без збереження зарплати. Не будемо вдаватися в подробиці, чому так відбувається. Всі все розуміють. Краще поговоримо, як такі відпустки відобразити в Об’єднаній звітності та в яких додатках це потрібно зробити.

З якими додатками «бавимося»?

Д1 до Податкового розрахунку. За загальним правилом, незалежно від того, частину місяця чи весь місяць працівник перебував у відпустці за свій рахунок, його обов’язково відображаємо в Д1. Кількість календарних днів такої відпустки, що припала на відповідний місяць звітного кварталу, зазначаємо у графі 13 Д1.

Виняток із цього правила — відпустка без збереження зарплати для догляду за дитиною від 3 до 6 років, що надається на підставі п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР. Повні бездохідні місяці перебування працівника в такій відпустці в Д1 не зазначаємо, оскільки про початок та закінчення цієї відпустки роботодавець інформує ПФУ за допомогою трудового додатка Д5. Детально про цю відпустку будемо говорити у статті «Відпустка для догляду за дитиною в Об’єднаній звітності» // «Податки & бухоблік», 2024, № 3.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі