Теми статей
Обрати теми

Відпустка для догляду за дитиною в Об’єднаній звітності

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Працівниці/працівнику надано або в неї (нього) закінчилася відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею відповідного віку (3, 6, 16, 18 років). Чи потрібно цю подію відображати в додатках до Податкового розрахунку? Чи формувати на таку працівницю/працівника рядки без сумових показників у 4ДФ та Д1? Шукаємо відповіді на ці запитання разом.

Про що говоримо?

У цій статті пропонуємо вам розглянути відображення в додатках до Податкового розрахунку:

— соціальної відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (ст. 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР, далі — Закон про відпустки);

— відпустки без збереження зарплати, що надається в разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, а в разі якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний) або якщо дитина, якій не встановлено інвалідність, хвора на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня, — не більш як до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку, а якщо дитині встановлено категорію «дитина з інвалідністю підгрупи А» або дитина, якій не встановлено інвалідність, отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги — до досягнення дитиною вісімнадцятирічного віку (п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки). Далі такі відпустки називатимемо відпустки для догляду за дитиною від 3 до 6 років та відпустки для догляду за дитиною від 6 до 16 (18) років.

Відпустки в додатках

Д5 до Податкового розрахунку. У Д5 зазначаємо дати початку та закінчення:

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі