Теми статей
Обрати теми

З особою укладено ЦПД: формуємо Д1, 4ДФ та Д5

Ушакова Лілія, експерт з кадрових і податкових питань
Цивільно-правові договори (ЦПД) на виконання робіт (надання послуг) з фізособами доволі часто укладають суб’єкти господарювання на практиці. Відомості про такі договори та виплачені за ними суми слід відобразити в Об’єднаній звітності. Розглянемо особливості такого відображення в додатках до цієї звітності.

У цій статті говоритимемо про звичайні ЦПД, які укладають суб’єкти господарювання з фізособами. Гіг-контакти, що також є ЦПД, розглянемо окремо в статті «Резидент Дія Сіті та його Об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та ВЗ» // «Податки & бухоблік», 2024, № 3.

ЦПД у додатках

Д1 до Податкового розрахунку. Суму винагороди за ЦПД включаємо до Д1, сформованого за той місяць звітного кварталу, в якому вона була нарахована в бухобліку.

Винагороду, нараховану фізособі-виконавцю чи підряднику звичайним страхувальником, відображаємо в окремому рядку з кодом категорії застрахованих осіб «26» у графі 08.

Якщо строк виконання робіт / надання послуг за ЦПД перевищував один місяць, суму за договором ділимо на кількість календарних місяців, протягом яких діяв ЦПД

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі